Monday, April 27, 2009

sape genius??aku kurang genius rupenyer..

menarik gak aku nengok gmbo org2 yg digabungkan jadik pokok ni..ini bukan facebook tapi facetree aku kira...hihi..

mari menajamkan minda..aku kire punye kire jumpe doblas je..nape bkn 13??aku dah juling2 tgk..

walaupon aku tak phm tulisan cina tu tapi aku blh translate kan..haha..

kalo jumpe 0-5 kire kategori idiot arr..ahaha
kalo jumpe 6-7 tu cam ala2 bengong kowt
kalo nmpak 8-9 kire korang ni normal la..
kalo kire2 jumpe 10-11 memang sgt la normal..[mostly org kire2 dpt jumpe 10-11 je..
n kalo berjaya kire sampai jumpe 12-13..mmg GENIUS!!

*sekadar mengisi masa tension aku...

arini aku exam statistics dgn kod kursus SXEX1102...tension sbb susah!!..aku tak suke bile aku semangat blaja satu subjek tu tetibe ttp takleyh buat secondifent aku wat time study..bongek tol..terkedek2 aku jwb..sdgkan tak cukup mase..byk rumus aku gone camtu je..blh tak..tak terlontar tyme exam td..plus soalan2 yg cm tau buat tapi terasa cam salah je aku buat....waaaa...sabar la duhai hatii...tdo2..

Friday, April 24, 2009

Update laju2 tnda syg Malaysia!!!

wokeyh..aku takde menda nk update ttg aku arini..nothing special happen sbb keje aku cume kna belajar jer buat sementara waktu niyh...final2!!

tapi cam tak bese lak kan..tyme busy2 camni la sebuk nk update la..nk bce blog org laen yg tetibe aku rase menarik sesgt..cm jakun jewr..kalo ade award best follower utk time exam ni aku rase cam blh jadik calon juara..hahah

sedang aku sebuk2 jadik YB yg cam melawat kawasan blog..aku bace satu blog yg mmg slame ni aku follow..tetibe aku jumpe luahan perasaan mamat ke minah ke yg ckp warga malaysia tak blh berdiam diri..hoho..aku pn cam semangat arr kan nk link ke situ..sesape yg ngaku warga Malaysia..cpt bace blog sengal ni..click sini

dari sudut hati aku...aku saket ati plus mencik kat sumer warga ***tttuuutt...


then sesape yg dah bace tu jgn memalu bukak page ni plak tnde sokongan padu...tekansini

ok2..aku sekadar menyampai2kan..smoga jadi iktibar..jgn sampai org yg kite tolong pijak pale kiter...renung2kan...

itu je utk hari ni..ok..chapa nk sambung study...chow dulu ekk...

Thursday, April 23, 2009

skit-skit je ekk...

ok hari ni aku start exam..start ngn astrofizik n kosmologi.. sgt tak best..i can't even write an essay on certain question..suseh norr pade aku..aku yakin org laen sure blh buat ngn dahsyatnyer..aku bkn jenis yg menghapal..mmg la bkn itu caranyer blaja fizik n subjek2 laen..tapi utk fizik expecially..kalo dah bace tapi tak phm2 gak..last choice hapal je..n kaedah ni turun temurun yaa..org yg menghapal score A..org yg gigih la cobe paham tak dpt A..ni according to wawa n faten arr..diorg pnh amik ngn prof ni..aku tak pnh ade pengalaman ngn prof ni...smlm kabutla kan tnye2 soklan ape yg patut wat...nape aku study tak phm2..adeyh...diorg ckp.."sfa,hapal je..mmg kalo bace tak phm"..so aku pn mlm tu hapal cm hape je..tapi usaha keras aku tak berkesan..aku mmg susah skit bab2 hapal ni..so its end up this mowning..aku tak leyh jwb ngn success..

semoga prof baek hati kasik aku markah syiok2 sket..maleh nk pikir dah...baik pikir utk next2 paper......waaaaaaaaa...menghapal lagik kowt..sains dan agama..baekla..cpt makan kismis byk2 mlm niyh...hahah..

ok cukup la update skit2..nnt update lagik yaa...bubuii..

Sunday, April 19, 2009

suci murni..

melihat blog aku udah berubah wajah terase semangat lak nk conteng2..pnye la payah aku nk decorate page yg tah pape ni..insert ni,ilang itu..aduii..hampir kecewa..bkn senang tau nk carik balik kengkawan yg ilang..so sesape yg tade dlm list..please mention it to me..jgn rso aku akn add link ke page korg..

ok..aku nk story sket pasal mkn mlm aku kat RESTORAN MURNI..kat ss2,PJ..sure ramai yg dah pnh pegi..cume aku je ketinggalan skit..kisah nyer start cmni..

ade satu mlm tu aku tdo tak agak2..lena giles..mane tak lena topek msg ckp die kuar ngn kwn2 die..gi mapley kowt..pape je la..aku tak kesah kna tinggal sbb aku nk tdo..hahah..then si baek hati ni blikan mkanan yg shedap lagi byk utk aku..bgn2 tdo syera ade kat bilik aku..sian die..kna teman aku tdo..punce??sbb aku takut tgk jgn tgur yg tah pape tu..aku bgn je kul doblas..syera ckp topek ade kasi makanan..aku pn cm terkejut..aik..cmne blh ade atas meja study aku??sape g amek??rupe2nyer topek call byk kali n aku tak sedar..tdo mati toll..zira tlg amik kan..

mee raja..ape je raje yg die letak tapi sedap gile weii..dah la maha byk..share 5org pn blh..n mmg aku share 5org pn ekk..then si baek hati call..dh mkn??sedap tak??n bla bla..ape tah lagi die tnye..aku tak ingt..yg aku ingt die ckp die tringin nk bawak aku g mkn kat tmpat tu..apekan daya..kete takde..moto pn tade..driver lagi la takde..hahaah..nway..die swiit je pelawa cmtu..


next 2 day..the dream comes true..hahah..double date kat murni..blh tak??ahah..thnx to mr myvi..topek n zra..a nite yg aku mkn tak abes...can u blieve safa tak abes mkn???hoho..kenyang cm nk pecah prut aku yg byk partition niyh..heheh..aku mkn spaghetti bolognese..sedap..ade meatball2...topek mkn nasi goreng marryland..zra mkn nasi goreng napolean..n si pembawa mkn chicken chop special...sape yg pnh g kdai ni mmg tau arr..kdai ni satu je..tapi org yg mkn nyer duduk dari hujung bgunan sane sampai hujung bgunan sini....heheh..bapak hiperbola...tp lebeyh kurg cmtu arr..servis pn ok..tak la lapar tunggu..sekejap je tak siap..so cepat2 g mkn yaaa...
ala..gmbr ni gelap...ok..admit..hp kurg canggeh..n tmpt ni gelap

Saturday, April 18, 2009

JANGAN TEGUR!!

blh tak nk start story ngn gelak dlu???ahahahahaha..ok..blh start dah..

setelah aku pening2 pale pikir viva..thesis n exam..at the end aku jumpe satu hari yang aku rase aku patut njoy..kalo blh sejurus habes viva lagi aku dah nk kuar merayap2 dah..tapi mlm tu ade dinner..so..tangguh la esoknye..

pagi lagi dah cm semangat je nk kuar tpi malangnyer topek blum bangun..thats 4 sure..die takkan bgun awal cm aku..aku kan rajen...kah3..die tu asek tdo je kwn2..haha..kalo die bace entry ni..abes aku..tpi btul..die ade mslh tdo..org tdo mlm bgn subuh die plak tdo pas subuh..ape ke pelik boypren aku niyh..takpe2..so pagi tu aku pn gi la library dlu..study2 skit..mmg skit pn ek..aku excited nk kuar n mmg tak rancang nk study..so kalo study pn kna la subject yg best seperti stat..huhu..ade la 2 3 soklan aku buat then aku kaco2 syera n zira..then kul doblas topek dtg..heheh..i lyke..

kuar g mid n watch JANGAN TEGUR.. wayang start kul 1.45..so aku ngn topek g makan kat domino's dlu..classified chicken sedap giles2 kay..cepat g try..ok back to da story..pas mkn kitorg g la muvie tu..masuk2 cm agak lmbt..tak sempat tgk iklan...hehe..minat iklan..blh tak??..

kitorg masuk2 je cm dah seram sbb nenek si baizura tu mati..kepada yg blum tgk bersabarla ye..aku nk share jugak cite eventho mostly org tanak tau b4 tgk sndirik..ade aku peduli..sape suh korg tak tgk agi...cpt2 g tgk..cite ni mmg agak seram la utk aku yg penakut tahap dewa ni..tapi agak tak logik la in certain part..ade ke org mati dibiar begitu..tnpe ade org teman..bace yassin ke??ni tak biar je sensorg kat ruang tamu n sume org sibuk je nk tdo...ok dlm citer ni aku kasik credit kat topek ek..citer ni utk die..citer menunjukkan betapa sume org pntingkan tdo...aku tak paham..part si natasha tu terjaga mlm tu pn si piere tu tak reti2 nk bgn..takut woo..part2 lain ade la kelogikkannye..aku suke sbb aku cm tak cukup nafas nk sedut dh terasa jantung aku nk terkluar..haha..takot2..tmbh2 part nenek die bngun tu..sampai arini aku takut agi..

citer tu tak sampai 2 jam pn..kul 3.10 dah abes..mase dh kuar dri muvie aku tertarik je nk tngkap gmbr akak ni...tapi aku tak tegur die ekk kwn2...ingt...jgn tegur..kah3..kebetulan kan..heheh..pjg woo rambut dier.. ntah2 die baizura..hahaha..

Friday, April 17, 2009

berlalunya 14/4...

eventho arini dah 18hb dah pn tapi aku still nk coretkan kisah 14hb..a nite b4 13hb sgt la mencabar aku...bile perhatian yang diperlukan dibalas dgn pengabaian..mlm yg sepatutnye aku happy sbb dah 2thun 3bln but it turns in the other way round..we fight again..but kali i'm a bit emo..yelah..esok lusa aku viva n suppose he understand my situation..takpe2..kitorg pn dah ok..lets talk about viva day..

hari isnin lg aku ni sebuk la nk g tgk org present..sdgkan diri sndiri tak well prepared lagi..tgk org present ni kalo tak kuat iman blh nanges ketakutan..hahah..lawak je..aku je kot yg jdi extra takut tgk kegempakan org lain present..timbul gak kejelesan bile tgk org dah abes..almost sume org present on that day aku nk g tgk..panel aku tak same ngn org lain..so style diorg tnye soklan aku tak leyh predict..yg boleh pn Dr.woon je kowt..

14/4 plak aku g tgk bella ngn su vei je..then aku trus melarikan diri ke bilik supervisor aku utk practise..ok..su vei kna soal byk pasal chlorophyll structure die n aku satu rantaian molekul curcumin pn tade dlm slide..strategy arr konon..sbnrnye aku takut nk letak sumthing yg aku tak sure dlm slide aku..kang die tnye mampuih aku tak tau jwb..detik pukul 3 sampai la 3.30 tu cam kenangan giler arr..dah la dua org presenter b4 aku dahsyat2..kna soalan pn bummbang2..aku mula cuak..shafiq n sorg lgi dak cina 4th year..da way diorg present sgt la confident..script pn tade ok..aku ni berkeping2 script mcm nk berlakon..sudahnye satu script pn aku tak refer..main bedal je ckp..panel pn tnye soalan yang aku tau nk answer..NASEB BAIK

panel aku prof rasat..dr raja mustapha yg scary dowh muke die..cm nk telan aku je..then dr woon..bile abes tu sgt la best..tak terucap..dr zul blanje kitorg dunkin donuts..sembang2 sampai die hamper terlupe die kna jdi panel utk next session..blh plak..nway..satu experience yg mmg takkan aku lupe..kpd yg akn wat projek sem dpn..wat elok2..

Saturday, April 11, 2009

tanak makan kit kat dah..

just to share wit u guys..
aku wat entry ni bkn la sbb aku ni pemboikot israel yg setia..haha..aku pn takde la boikot sungguh2 barang nestle ni..mane yg tak mampu tu aku tak la elak sgt..tapi smnjak ade informer yg bagus pasal produk2 yg patut diboikot ni aku jdi concern arr skit..name dak tu syera..haha..nk knal lagi lanjut click sini

aku udah geli seyh nk makan coklat peberet aku ni...tapi tak tau la ni negara mane nyer kilang ni..maybe dlm seribu jumpe satu je yg cm ni..but not impossible kna kat kte kan..just be aware la..mane tau sambil menikmati tu tetibe tergigit..ayoo..yeekk..



ok...still not clear ape bnda yang ditambah dlm cokelat ni kan..close upp...



so dah clear kan..ade cockroach ye kwn2..adeyh..chapa udah geli..

viva smakin dekat!!cuakness

ok..aku update..
arini nk citer pasal smlm blh??smlm tak smpt nk post entry..terlalu ngntok..dah dua mlm tdo kul 4..so smlm cm qado2 sgala yg patut..hehe..smlm gak aku g jumpe prof kareem..head department..die bknla supervisor aku pn..supervisor aku dr zul..tapi supervisor dr zul mase phD adlah prof kareem..so kire sifu kpd sifu..die cek slide aku..ok la..die start kuarkan soklan yg might come out on this tuesday..takuttttt..tapi pas balik tu krg skit tension..maybe sbb dah ade org check..so confident arr skit..skrg tinggal nk edit2 script..berscript bagai..mcm nk g berlakon je..

balik smlm trus mkn kat cafe..topek n syera teman..mghrib baru aku smpai bilek..aku tdo awal gile smlm..kul 9.30 dh tdo..gile takde lyfe..tdo awai sbb tak mood nk wat pape keje..nite2

Wednesday, April 8, 2009

sila pjg2kan tag ni..

aku terasa cam best je nk wat menda2 ni..thanx to pemberi..to umai yg menjadikan aku first..ahahah..i noe u lyke me..kah3..pas ni bersedia kena plangkong ngn umai..pape pn..umai..mila..arigato..



1. The winner can put the logo on his/her awesome blog




2. Link the person you received your award from.

i love to read their blog too..

thanx to
umai cenget
mila bila cinta

3. Nominate at least 7 other blog



seven others should goes to...
>>>>>>>>> azira <<<<<<<<
>>>>>>>>> syera <<<<<<<<
>>>>>>>>> saii <<<<<<<<
>>>>>>>>> kak sopp <<<<<
>>>>>>>>> nesya <<<<<<<<
>>>>>>>>> kak awinn <<<<
>>>>>>>>> funna <<<<<<<<


Leave a message on the blogs of those you’ve nominated!


ok2..aku akan antor msg..
kepada yang ditagged..sila la buat kalo syg aku..hahah..tak2...tak wat pn takpe..tau korg busy..nway..from the heart of chapa..i lyke ur blog beb!!
thanx again to mila n umai..lots of luv..

Friday, April 3, 2009

washing machine buli aku..

pagi ni awl2 lagi aku dah bgn n mandi..
then aku cdg nk basuh kain..baju pn byk utk dbasuh...besela..org malas..ok..aku admit..
tapi pagi ni terpakse jadi extra rajinn lak jadi nyer..
bygkan..blh aku tak perasan paip yg connect pili ngn mesin tu takde..dah la aku dah masuk duit dah...maka harusla aku pening pale pepagi buta ni..
kalo aku abaikan aje rm3 tu cm membazir la...otak aku ligat pikir sedlam2nye..blh ngn tiga hengget tu baju aku siap dibasuh jadi burn cmni...ehh..takleyh2..
pikir lagi..ok...sfa basuh tgn aje..wow..byk kowt..kenot2..mau kul 12 pn tak siap2 agi nnt..
tetibe dtg lak member foreigner aku..francis name die...die potpet2 kat aku then die kasi pnjm baldi..nk tanak aku kna angkut air dri paip n masuk dlm mesin tu...adeyh...5 baldi pn tak cukup2.. timer kat mesin tu pn dah berkurg...so keje la laju2..then dah full..baru la lego..

then kna wat timing sendri lak..bape minit agi aku nk kna tmbh air utk die rinse n spin..adoi...tak senang duduk aku kat dlm bilik..kejap g tgk..sampai la siap.......akhirnye siap..letih gak jadik nyer..seb baik berangkut air tu dkt..kalo tak patah tulang aku bongkok2 angkat air...

moralnye..jgn la ade habit collect baju cam aku..besela...org busy...hahah..

Wednesday, April 1, 2009

hari ini 1 april..

april...knape dah april nih???????

adeyh..bleyh tak kte skip je april..trus ke may..bulan yg pnuh kesufferan..mane nk kejar thesis..mane nk kejar study aku...ntah la sem ni...tak tau subjek ape yg akn naikkan pointer sem ni..sgt tiada keyakinan..

sains dan agama plak ade assignment...astrophysic pn tetibe nk ade presentation..for soft skill..lembut btul kemahiran aku kali ni dibueknye..

then viva for final year project..13 april..paling mensadiskan tarikh tu tarikh anniversary aku yg ke 2 thun and 3bln..sabarla duhai hati...habes viva..kna submit full project report on 17th..pastu digandakan kebizian dgn final exam yg start 23th..dah la gap sgt la takde maknenye..selang sehari je...semput aku nk mengejar utk study..

exam : dimulakan dgn astro..perghh..manyak nk dibace plus hafal..23/4/09
then sains n agama...ni lagi la kna bace..kalo tak apeje aku blh tulis tatkala org lain
abes2 ink pen mengarang jwpn..25/4/09
didatangi pulak dgn statistics..ni susah sbb aku ni cpt je gabra nk pakai distribution
ape..binomial la..poisson..normal..t..chi square..hopefully aku blh differentiate which to be
use..27/4/09
then diakhiri dgn electricity and magnetism..habuk pon aku tak paham..29/4/09

tanak exam sem ni bleyh tak...sgt the not prepare...n sedar tak sedar..sem dpn is my final sem..memikirkan itu..aku kembali happy n bleyh wat keje..tension n stress does'nt lead u to happiness n even worst it will make u do nothing at the end..please don't stress up chapa..u can do it...utk sedapkan ati...beza continuous assessment aku ngn kun cume 1 mark je..heheh..but still die lebih the pandai kowt..

for info bisness aku kna tutup for this sem...

no more selling prepaid..

no more printing services..

no more avon dealer..