Sunday, May 8, 2011

ibu..a a ai aishiteru

first n foremost..HAPPY MOTHER'S DAY to IBU.

ibu...


dgn pnuh rase syukur pada tuhan sbb nadia masih ade peluang utk trus kongsi problem..kongsi air mata dgn insan bergelar ibu..sampai saat ini..saat yg paling indah tu adalah bile berpeluang baring atas riba ibu pas ibu solat.

thnx Allah sbb masih bagi nadia nikmat tu sbb ramai jugak antara kte yg dah tak berpeluang memanggil ibu bile dtg rase sakit..bile dtg rse takot...insyaALLAH doa anda2 semua sampai kpd insan yg sampai akhir hayat bergelar ibu

so ofcos la tajuk entry n isi entry hari ni adalah berkait ngn ibu chapa...Pn Fadzilah mohd Piah..
so not to bebel2 pjg..but just to recall balik setiap ayat2 ibu yg masih lagi menjadi harapan utk chapa trus berusaha utk menyediakan setiap darinya..sebagaimana beliau cube menyiapkan semua secara sempurna utk chapa n kakak dari dlu sampai la skrg

dari dlu ibu slalu pesan..kalo dpt duit raya..simpan,jgn guna..sbb nanti nk guna byr yuran skolah.
mmg syok sgt dpt duit raya mase dlu2.mcm2 nk bli..tpi kna simpan sbb nnt nk bayar yuran takde duit..
dlu2 slalu pikir nape bukan ayh ngn ibu je yg bayo..tpi bile dah besar pjg seperti sekarang baru chapa mengerti..IBU MENDIDIK KAMI BERDUA UTK BERDIKARI.


dlu ibu slalu ckp..ibu tak minta disalut emas..pada ibu ckup ade along n ya..
mmg realitinya..aku tak pnh nmpk ibu pakai emas.n skrg bile dah besar pjg..aku mengerti..IBU DULUKAN KAMI BERDUA UTK SETIAP PERKARA..biarpn die tak punya pape..

dlu ibu ckp.. jgn lawan ckp ayh..nnt menyesal bile ayh dah takde..realitinya..mase ayh tak sedar for about one day mase kat ijn dlu pn dah ckup buat along n ya sedih berhabes..ibu relax je sbb die sentiasa buat yg terbaik utk ayh..kitorg yg byk salah ni..dah cuak tgk ayh terkujur diam mcm tu..IBU TAK PERNAH MERUNGUT WALAU APE PUN SITUASI.


Hebatnye ibu..bukan mewah harta yg besarkan kitorg tpi cntoh ibu yg jadikan kitorg berdua mcm ni..lembut ibu..bebel ibu..jerit ibu..itulah yg aku rindu skrg..


kalo ibu tau ank2 nk balik..dia la org paling kalut nk masak..kalo along balik..kari sotong..asam pedas..n sume lauk yg along suke ibu akn masak...tak kurg ngn aku...bile aku balik..mmg pasti ade daging masak kicap TERUNGGUL ibu..


ibu tak pnh merungut kalo tak jumpe mak dia kalo kitorg gi kl..ibu ikutkan aje kemana kitorg nak tuju..walaupun pada hakikatnye dia sgt3 rindukan mak dia...kalo ade rezeki die berpeluang jumpa..kalo takde rezeki die nanges sorg2 je..tak sape tau..n cmne aku tau??sbb aku pnh curi2 tgk..n nmpk ibu nanges..skrg stiap kali gi kl..insyaAllah kitorg akn pastikan jenguk dua2 opah..be fare.

ibu...mcm mane agaknye nk jadi strong mcm ibu.. mcm mane agaknye nk jadi positive slalu mcm ibu..biar la org nk kate ape pn..die positif je..


beruntungnye ayh sbb ada ibu..tepatnya pilihan ayh sbb pilih ibu..because she will do everything for ayh..sanggup ape pun..jaga ayh mase sakit..tido kat lantai mase kat wad..terjaga tgh malam sbb cramp..n i still remember she say.."thanx ya...nasib baik ya ade..kalo tak ibu tak kuat"..padahal dia tak tau aku kuat disebabkan tgk ibu kuat..

dlu ibu pnh ckp..kalo ya dpt keje..ibu nk berenti keje...ibu dah tak larat..slalu sakit pinggang...n ayt tu buat aku slalu rase useless sbb tak dpt bagi ibu rehat..once aku dpt keje mara ni..ibu trus apply brenti keje...TERASA SGT AKU BERJAYA BUAT SEDIKIT BEBAN IBU TERLERAI..n now she is able to be with ayah all the time..

ibu jugak mmg kawan terbaik utk aku..bahkan sume citarasa aku dia tau..takyah nk tipu..aku sedih..kdg2 tak call pn ibu..tpi naluri dia sndri membuatkan die call aku..n finally terluah jugak sedih itu..

kdg2 bile tgk ibu tido aku tersenyum...sbb aku nmpk ibu penat n dapat rest..
smoga keluarga ini terus bahagia bersama..

i love u ibu.ai ai aishiteru..happy mother's day..



ibu..ya akn usahakan utk realisasikan impian ibu yang ibu kemukakan pada ya baru2 ni sebelum ya berumah tangga ke ape ke..ya akn ingt impian n ape yg ibu nk sgt2 tu,percayalah..ya sedang usahakan...


can't stop thinking of u ibu..n syukur sgt Allah tak ambik ibu...sbb Allah tau aku takkan pnh kuat tanpa ibu...n can't even imagine kalo satu hari nnt ilang ibu..

Sunday, May 1, 2011

while waiting for my flight

assalamualaikum.
insyaAllah sementara tunggu flight chapa jam 1.30 japgi..sempat kot nk kasik update skit.idea takde.just go with the flow of my finger right now.

first.aku alone skrg..but I shud always be glad that eventho i'm alone in person..but Allah still always here to guide me.sungguh.anda2 sume blh katekan..chapa tak mungkin alone..keramahan die takkan buat die alone..yupp..maybe its apply for sumtimes...again..SUMTIMES shaja

bile sampai mase n keadaan kte sume akn hadapi perasaan keseorangan itu..utk chapa zaman gelak ketawa gile-mengilai dah lame tak jengah kedlm hati..mgkin luaran ketawa..dlmannye sengsara...

aku punya sahabat2 yg sgt2 aku syg..sgt2 syg..tpi skrg mereka diberi sedikit ujian n aku jugak sgt mengharap ujian itu Allah uji utk kukuhkan ukhwah kami..seriously..aku hanya mampu berdoa agar mereka cpt2 berbaik...aku taknak ade yg akn kekok antara kte sume..n aku admit aku juga kdg2 terlebih tegas utk bersuara...and people have to expect the unexpected words from me...aku mintak ampun.u know who u are..

bile semakin jauh..hati semakin berat nk lepaskan..skrg aku sorg2 kat LCCT ni ditambah dgn mase yg agak lame utk menunggu...takpe..save journey insyaALLAH...aku terpikir...sume org sampai satu mase akn tinggalkan aku...yes.or maybe in other way aku tinggalkan org..mgkin dlu bond sahabat tu kuat...sbb kte cume ade kawan shja instead of family around us..tpi skrg masing2 dh mula didetikkan hati utk ade pasangan..aku dah didetik for about 4 years ++...tpi tak pernah sedetik pn utk aku lupe sahabat2 aku...trust memainkan peranan pnting disini...as example:dlu along single..skrg dah kawen..ade komitmen..family..anak sume...n yet fikiran jahat aku boleh je pikir yg aku akn ilang kakak yg concern pasal aku...now trust play it role...n keadaan ok je...sume tu ape yg kite pikir..so kalo katekan sahabat2 aku tinggalkan aku[itu perasaan aku] tapi actually komitmen mereka telah didivide kpada bahagian2 lain..aku kna admit..sampai satu mase mgkin aku pn akn alami perkara tu...trust them...and u won't loss them...aku jugak nk minta maaf pade kwn2 andai aku terlebih concern about topek n membuatkan korg terasa...tpi honestly kalo la situasi two incoming call at same time..or maybe cross call..aku mmg pilih utk menjwb call kawan..ihave my own reason..so dun worry..

ok..ape aku melalut ni..takpe...as i said...i'm writing not with guidance,go wit the flow.

skrg nk ckp ape ekk..ok..ape aku rase la..skrg perasaan aku cume nk berada disemenanjung...maka doakan la.. ok..skrg mase nk naik flight dah...got to go..bye..salam syg semenanjung..doakan chapa dpt transfer..amin..amin..