Tuesday, May 19, 2009

memenuhi kehendak pelanggan..

dah seminggu aku kat MDF..arini aku masuk bhgian SAFF..sepatutnye smlm lagi tpi besela..safa kan last minute person..so jadual tugas pn aku baru ambik smlm..seb baik takde sape brani marah aku..hehe..citt..SAFF ni bhgian yg memerlukan aku kuar bersame pakcik2 hensem utk baiki mane2 report dari pelanggan streamyx and tepon bese..rupenye ramai gak org yg suke wat aduan ek..harini je ade 40..aisehh...tyme aku kna kluar la manyak lak doketnye..pade yg tak tau..doket tu kerosakan..org2 TM ni panggil doket..

arini aku ikut sorg pakcik ni..en roslan..seb baik dapat yg sporting..

so pegi la cabinet yg slalu aku nmpak tpi tak pnh amik tau..ade kat tmn2 umah kiter..so bukak menda alah tu n repair..aku cdg nk tgk2 je..skali kna wat..tpi wat smbil gelak2...cik lan n en ismail gile kelakar..plus ade aku yg ske gelak..so riuh rendah la tpi jln tu sampai org pndang2..hahha..

best gak blaja menda2 baru ni...tp yg tak best aku bakal jadik itam kalo berterusan camni...seyes wei..panas gile kot..rela lagi aku wat keje kat MDF..dah la aircond kuat..hahha..tetiba rindu..

aku hrp sgt minggu ni yg berbakikan 3hari ni cpt berlalu...aku tanak itam...nnt topek aku larikk..hahah...

report practical aku stakat ni cam hampeh lagi...bnyak tak siap...balik umah...letih...makan..solat...tdo...so keje delay lagi...ade sesape nk tolong aku wat...tlg la..sharing is a good manners..hahah..

Tuesday, May 12, 2009

practical..

laptop aku dah aku paskan kat akak aku..so susah skit nk update..byk sbenarnye bnda yg berlaku lately tapi wat to do tenet tak ade..

masuk arini dah genap 3hari aku praktikal kat TM..pnye la sogan aku ngn student2 lain..surat dari TM aku takde...mane idaknye..lecturer aku simpan..so takpe..seb baik name aku ade kt dlm list diorg..kalo tak..knala balik umah ajer..menda yg paling aku cuak adalah member..aku takut aku tak de kwn tyme praktikal..yolah..aku kan pemalu orgnyer..hua3...skali 1st day aku dah jumpe geng..dak ni dak engine um..n mmg aku kenal sgt arr sbb die dak skolah lame aku..dier amik telecommunication engineering n mmg sesuai arr keje kat TM ni..aku lak..ambik fizik tapi tetibe kna wat bnda aku tak pnh dgr pn..takpe..pengalaman itu pnting..wan nur ain...familiar je name tu..n dielah peneman aku..

masuk je bhgian teknikal aku tgk sume laki...adoi..mude2 lak tu...hek2..sorry kay..aku tak tergoda skit pn ekk...mission tu pnting...dak2 yg ade tu pn praktikal gak..tapi diorg cam dah nk abes dah pn..melihat keadaan kerja nmpaknyer 1st day je la aku pkai baju kurung...kna panjat2 kot..syiok3...aku ske..maybe dlm 2bln ni aku akn panjat tiang telekom kat tmn2 perumahan tu...wah..cam dahsyat..hihi..

nmpknye entry2 aku pasni tak leyh gedik2 buh gambar dh..nk bluetooth takleyh..nak bercable2 leceh arr..so words je...kalo rase bosan jgn tak bace ek..heheh