Thursday, March 26, 2009

MalamAnugerahKinabalu

dh genap a week dh MAK fasa 2 n baru arini berjaya nk hapdet pasal kejadian aritu..tu pn stlh membace entry terbaru si umai..ewaaahhh..tanak kalah...jage ko umai...

kesah sehari sblm MAK..
ok la malam tu..aku takde la smgt sgt MAK kali ni...ntah la nape kan..maybe sbb aku terpaksa pikir utk keesokkan arinye..kna submit short paper..still hav sumthing to edit...tu la yg cm tak bape smgt..baju kali ni pown simple je..malas dah kowt..topek lak kali ni terlebeyh smgt...soping sakan utk baju die...n for the 1st time sbnrnye aku soping ngn die....wahhh..yela..for info topek aku ni sgt berjimat sbnrnye..nk bli baju die aku terpaksa la jln smpai nk cabut kaki ok..sgt capek aku jalan ngn topek..:) Masuk kdai ni tak berkenan..masuk kdai tu tak bknan..ade dah berkenan terase mahal...adeyh...aku dah cm...tolongla...ble dah letih pndapat aku pn cam tak bape bleyh pakai..so sume die try aku ckp...wow...santekkk... akhirnye die bli baju niyh...


19 MAC 2009,sunway resort hotel n spa
sampai je sunway ngam2 azam maghrib..so trus g solat dlu..then touchup2 skit..kate tak semgt??heheh..masuk hall aku cm trus tak bape ade mood..meja ktorg suppose all gurls..tapi malangnyer ade sorg mamat ni tersesat..tension je..sbnrnye jeles topek tak semeja kali ni..tpi btul aku tension mlm tu coz aku rase cam tak sesuai die sorg..paling aku kesian if sbb terpakse dok sblh die..yela sape nk dok sblh die n kebetulan if smpai lewat..umai bawak kete sesat kay...sian dorg..


time mkn baru mood aku ok skit..bese la makan...chapa likes it..tapi skali lagi mamat poyo tu dok mkn lelaju n tmbh..mane aci niyh..aku dah arr lapar..tpi kna la behaves...mak aku pesan..behave urself time kat meja mkn..ni dah rupe takde table manners je..tensi skali lagi..haha..tapi ade satu part yg sgt best...ahahahha[gelak evil dlu]..menu udang masak ape tah..sedap..n yg lebih best aku mkn laju kali ni..die tekebil2 nk kupas gna sudu garpu..kali ni aku mmg expert..siap tlg member2 aku kupas..n die masih terkebil2..ohhh i lyke...die kalah dimata aku..

then performance cm lain skit arr kali niyh..bak kate kak fiza asal dinner je mesti ade tarian melayu longlai tu..takde la lain kan...tpi kali ni modern dance cm menarik tertarik aku mmg the bomm la kan..walaupun meja kitorg blkg skali tpi pjg2 tengkuk sume org aku tgk nk usha dancersss..aku pn same je kot..sambil dlm ati wow dasatnyer..tapi bwk2 bertenang sambil msg2 topek...artis pown cam best..bunkface.. lagu die best...vokalis pn hensem..ala2 mix skit...adoii...cuci mata lagi...tpi skdr kat situ je la..adek2 kowt!!!
tgk org amik anugerah..ok la..balik2 dak tu..balik2 org yg same...biarla..diorg aktif..apo nak dikato...tpi aku tak kesah..yg penting mkn..ye arr nk berlawan ngn mamat poyo tu agi..kalo aku tersyok sendri tgk2 org abes die menang...ape pnye mission la kat ati aku niyh...

then photo2 session..opppssssss sblm tu...aku kna cite part niyh...aku teman if gi toilet..toilet pn santekkk..pnye arr kagum kan..tempat tisu pn exclusive sampai membuatkan aku letak phone aku atas tu...skali...........AKU TERTINGGAL PHN AKU....dah arr tak perasan..blh plak terlupe..dh masuk dewan baru aku perasan apsal topek tak msg ni...ape lagi cam cacing kerawit aku lari..cacing lari kewr..pape je la...dlm ati aku time tu tuhan je tau...kalo ilang tak berlagu aku nanges...tak sampai 2 bln kot aku pakai..naseb mmg sgt9999999999 baik...elok je die dok kat situ..hehe..puuhhh lega..

pastu masuk dewan sambung photo session ktorg..topek dtg kat meja n gedik2 tngkap gmbr kay..paling syok member aku...zira menunjukkan keberanian die...aku sgt kagum ngn dak ni..tak yah la cite ape die buat tapi mmg aku..topek n syera gelak besau la....so sume tumpu pade dorg..klik2 ape yg patut..hehe..suke2..

kat lua pn dok bergambr2 lagi..kat tmpat bas pn gmbr2 lagi...n aku suke je kan nk menjeleskn org..tapi bkn die jeles pn..bkn aku yg bergmbr ngn tuttttt pn..kalo aku bergmbr baru ar die harus jeles..ni topek je bergambo..takpe2..







so inila antara saat2 manis MAK kali ni...aku happy sgt sbb dpt jumpe ngn sume kwn2 aku yg aku syg bangat...ntah tak tau la bile dpt berdinner lagi..sem dpn je tinggal..dinner sem 2..so mybe aku dh takde...tpi tgk la..memandangkan topek still ade..zira..umai..if n lain2 still ade maybe aku dtg..cewahh mencontohi awek misae@ epul seketika...
zira,safa,syira,if..umai...


syira..if..safa...zira




zira ngn junior..






















akhirnye ade satu gmbr pakai mask..


ok pjg lebar entry kali niyh..merepek mmg hobi i ok..tpi tak bape best..trying to upload gmbr fotogedik aku ngn topek tak blh plak..bluetooth connection problem..APE HAL LA..takpe..yg pnting its a nite to be happy..

Tuesday, March 17, 2009

sekadar buat senyum...

huhu..aku sbona nyor tak bape ade mase utk hapdate blog ni..alhamdullilah ptg tdi berjaya gak anta short paper kat dr zul..tak kesah la byk slh pn..kalo slh nnt edit balik..huhu..tu la guna nye ade super da visor..

aku wat short paper ni dri mlm tdi lgi..data pnye la byk..juleng2 mata gue nk lukis graph kat excel tu..kul 4 pagi tak tdo lagi smata2 utk wat bnda niyh...adeyhh..so terharu la dpt siap..skrg..keje chapa adalah smbung wat thesis yg tak taula bile kesudahannyer...cpt sfa...nnt tak sempat studi!!!kali ni tak leh ckp "oh i lyke"...yer aarr kalo korg setia mmbace entry aku,skit2 ckp oh i lyke...so kali ni...oh i'm not!!..hihi..

ok tak nak tulis pepjg..just nk share sumthing yg penah wat aku senyum time tgk nyer..

1st........
sgtla takde keje diorg niyh...tapi yg pnting kreatif kay...tingin nk jadi agong kowt...insyaAllah..hahah


2nd......


utk gmbr yg niyh..aku jamin jenama tayar michelin dh tak yah nk risau2 dh...duta produk sudeh dijumpai...kuang3...eeeeeiiiiiii...cute sgt...berketak2 badan dak ni...wat aku gerammm..


3rd picture..

utk gmbr niyh..sure sume org leyh agak dah...inilah kesan bile mc dOnald diboikot....save palestin!!!

***sekadar buat org cenyum tatkala kebizian melanda diri...aku la tuhh..***

doakan thesis aku cpt siap....tak larat dah nk pikir kunyit2 ni...

cuma ade 1 kunyit yg tak dpt dipisahkan daripada aku memikir nyer...hahahaha...[sape yg phm tu phm2 ler]...oh i lyke!!!

Sunday, March 15, 2009

tenkiu..

haiyaaaaaakkkkkkkk..
wahh bunyi cam nk berkungfu dh aku mlm ni..heheh...
actually hari ni sgt best..
hari lain pn best tapi hari ni extra best..suke je safa ni kan bile dpt present2 ni..hihi..
tercair je slalu...eventho tgh marah melangit kowt..

pgi tadi awl2 lagi aku call die..konfem tak mangun lagi mamat ni..aku begitu sure...tetibe phn aku djawab..[aik..tak tdo lak]...slalu nyer kul 3 ptg tak bgn lagi..wah...terlebeyh sudeh..takde la sehiperbola tu...dgn suara yg cm org tak tdo disaat tu...topek pn ckp die kat mid ngn kengkawan die...uwaawawwaaa..aku kna tinggal..

apekan daya...thesis aku menunggu dimeja..so tak ley ikot kay..

aku dengki sbnrnye die kuar..dh la kuar ngn alan..khawa..n ntah sape lagi arr..aku tak kesah...demi chenta..daku percaya...pe ke jadah ehh...aku tau die kuar ngn laki je sume..lagi die pn nk gak berhungga2 ngn kengkawan die..kan bosan je kalo kuar ngn akuje...balik2 safa..balik2 safa..wat daaa...

aku call tak angkat..aku msg tak weply..wahh..ade kawan tinggal aku..dhsyat ni..hihi...dgn bercampur jeles tak dpt kuar bersukaria..aku pn majuk...siap msg die.."topek..sfa majuk"...apedaaa....besela hrpan yg tinggi nk die pujuk..so da gediks..wat ever..aku mmg cenggitu..

yg best die pujuk...yeah..mission impossible dah jadi possible niyh..lalu die menghadiahkan hamper kat aku...famous amos agi..hehe..i lyke..

*terubat rase hati tak menang cbutan bertuah smlm..haha..

nway..thanx taufiq...tak perlu la berhadiah2 bagai...safa ni kalo majuk pn bkn sampai 3 jam pn..hahah...u're nice anyway..kekalkan lah hawa ini dihati mu...thnx a lot 4 da cookies..teringat zaman2 keje vitacare..berdepan ngn vitacare ade famous amos...aku slalu je gi pow biskut panas2 dari oven diorg...sedappp wooo...hehe..


tarraaa...inilah die present aku utk hari ni...thnx..walaupun cinta itu bkn diukur dgn wang ringgit atau material...tapi tak slh kalo buat surprise cmni skali skala...ingat tu skali skala...kalo slalu botak la si pemberi....mgkin ini tande die appreciate kite...trima kaseh krn menerima diri ini seadanya..

Sunday, March 8, 2009

cupcakes for him..

hari menghargai si dia..
hope u like it pek..

so..inilah cupcakes khas buat topek

dear taufiq asraf kamarulzaman..arini sy hargai awk..hehh..bunyi cm hari2 lain tak hargai jer..ape ke kejam nyer safa niyh...bkn itu maknenyer..cume dlm seminggu yg lps aku asek dok sebuk bukak website n blog yg ade cupcakes yg chumil2...mule la idea nk order..tapi pikir2..kalo aku order utk diri sndiri nnt cm perasan lak..nk order utk org sure aku tak dpt rase nikmat kecomelan cuppycakes itu...

so terpikir sejenak la kan..nk bagi kat topek...pemurah dak ni..kalo aku kasik die sure die pelawa aku mkn skali..yes!!dats the point..h

tapi bkn la skdr memberi tnpa nilai..bak kate ustaz hasrizal..cinta itu kna memberi takleyh asik nk menerima jer...kalo asek menerima..lame2 kite demand..n bile demand kite akn mempunyai sifat expect people to be as perfect as we want it..n bile org itu tak sesempurna yg kite mahukan...mula la cerai berai break n so on..

dgn niat yg cume Allah je tau..aku pn menghadiahkan kpd cik topekku cupcakes n card..takde sempena pape..sempena nk tgk die happy n tau aku ni dlm suke memarah n majuk2 masih berbukit rase syg tuhh..hihi..

ape kahh aku sudah mula jiwang..ok stop it nadia..udah2 la tu..kang topek bangga lak dpt aku..hihi..

thanx 4 evrything taufiq..u alwiz there as i need sumone to listen to my problem..n slalu sbr dgn kerenah chapa niyh..akan aku sntiasa mendoakan hubungan ini kekal dgn redhaNya...

ps: thnx kak sue 4 the cupcakes...kengkawan..kalo nk tgk cake yg kakak sedara aku buat bleh la click kat pretty yummy kat tepi ni ek..[pomot skit]..n thnx 2 abg shudi yg sudi mendeliverkan cupcakes tnpe byran upah..hihi