Monday, June 29, 2009

ok..post jap je b4 balik...

heeee..
arini aku bosan..tak tau nk wat ape kat telekom ni..dlm schedule tulis buat laporan...and aku lebih boring sbb report aku dah siap..n dah anta pn time dr anis dtg aitu...

huhu..
kisah dr anis dtg..nnt2 la aku cite..next2 entry..
pape pn thnx pakcik jaafar..byk backup aku yg malas keje ni..hoho..

arini..mulenye perpisahan ngn dayah..wan ade kat cni..tpi die bz with lmg..so aku sincerely boring tahap dewa..

sedeyh sgt nurul takde.......
rindu ko yang..

so ikut pakcik mail n faizal g wat keje..faizal si bdk hensem yg memalu..mcm la aku nk die..aku dah ade topek ok..yaww..

ptg tdi ade board meeting..nurul dtg cni..yes2!!

pakcik pujuk2 supervisor die yg terlalu syg nurul utk let go nurul kat cni with aku...hish..kembar lain size n lain parents yg tidak boleh dipisahkan.ecece..

luckily en saadi..supervisor die kasik...double happy...yes2..esok aku keje ade member utk gossip..i loike....

nurul..see ya tomorrow...tu je nk update..ok..time utk pulang kerumah bonda...

Sunday, June 21, 2009

happy ayah's day....

ouchh..
mereka sgt mesra..to both of my father..happy ayah's day..
ucapan ulung2 buat ayah kesygan syona..selamat hari bapa..he is a great father..no one can replace him..bad and good..he is still my lovely dad..
teringat zmn bebudak aku..aku ngn akak aku sgt suke gado2..tarik2 rambut sampai putus beberapa cekak..wow..sgt byk..then ayh akn ngamuk tnpa fikir pjg..huhu..skrg alhamdulillah masing2 dah besau pjg..dah nk kawen dah pn akak aku tu..

ok..stop cite pasal kakak..nnt entry2 lain lak pasal die..

ni ttg ayh..ayh seorg yg kuat hadapi kesusahan..blaja pn tak sempat abes..sampai standard 6 je..he live without atok..n maybe opah jgak[atok n opah tu makpak die..aku kna gna atok n opah since mereka atuk n nenek aku]..opah ada kluarga baru n ayh hidup sndiri..hoho..cukup2..kalo nk cite history blh ganti subjek wajib spm nnt..

ayh seorg yg mudah mesra ngn org..kire kalo stakat nk bwk balik boypren2 jumpe die..die orait je..hehe..

arini..ayh aku yg sptutnye menyambut hari bapa telah mengalami hypo..bkn blue hyppo..pucat lesi muke die dtmbh dgn peluh menjurai2..skrg die sudah ok..n tdo utk merehatkan jantungnye..hehe

next utk future ayh mentua..slmt hari ayh..beliau jgk kurg sehat spt ayh aku..wow..mereka ade chemistry..hahaha...pape pown..happy ayah's day...

buat topek...nk wish gak bleyh tak???oppsss..jgn gewdik ye safa..status die bapak kuceng je baru..tak yah gatal nk wish..heheh...sorry yee...

Wednesday, June 17, 2009

sedih menjengah..

nape bila time happy2 kte sering dkaitkan dgn sedih??




nape org slalu ckp kat aku time aku gelak besau.. "safa..ko jgn gelak sgt,kang sedih balik kang"..

[sila wat muka sedih camni bile sedih]


honestly aku happy jdi practical student kat cni..best sbb ade org2 yg sgt3 baik..setiap department n branch yg aku pgi..alhamdullilah aku blh bwk diri dgn cemerlang..hahha..bkn senang nk wat org ceria mcm kte ceria..




tpi nth nape setiap kali aku happy gile..gelak cm smpai kuar air mata...msti mlmnye aku akn muram..sedeyh...time tu tetiba rase topek jauh..topek takde..jadi sunyi cm ank tunggal je..




arini bertambh sedih bile sumthing happen dis morning..dgn aku yg setiap hari happy tetibe cm rase diragut je..rase tak patut aku make that call..yer la hari ni hari die..bebas nk ckp ape yg die suka..ape yg aku pikir skrg cume nk btulkan emosi aku yg sgt3 suke pikir detail ni..




nape la aku ni jenis org yg suke berat2 kan kepale pikir satu bnda tu sampai ke mlm..small matter pn jdi besau pada aku..aku dah cube utk motivate diri supaya tak pikir lagi...tapi aku semakin sedih bile tibe2 teringat..


takpe..ko bknnye akn jmpa makhluk bercakap kasar itu...sbr la duhai hati..jadila happy balik..please..hahah

Monday, June 8, 2009

moment to remember!!

sje nk nyelit2 gmbar kitorg...bekerja...berletih2an..tpi ade gak mase nk bergumbira...kulit aku sudeh gelapp...chapa dun lyke it anymore...




gmbr lambai2 ni plak uncle raman yg sgt chumel cam teddy bear..pewut die busar..hahah..jahat aku ni...time ni ktorg nk tgkp gmbr die sbb ade kelihatan lesung pipit yg sgt dlm..heheh..


pakcik jaffar..aku n dayah..silau yg teramat...letih time ni sbb tak settle2 breakdown kat fibre cabinet...


uncle ngn kitorg yg byk songeh ni..nk mkn la..lapar la..uncle layan kan aje!!hahah..thnx

ternyata aku sudah gelapp..dayah maintain...






Sunday, June 7, 2009

chapa tak suke bile sedeyh..

sambil update blog yg dh berkurun aku tak hapdate sambil menjadi ala2 operator jwb tepon..hoho..arini aku no longer kuar rayap2 ngn pakcik2 doket tu..sad ending yg menyentuh hati..haha..mari hayati cerite chapa...

jumaat lps last day aku ikut team fibre kluar2 repair pape yg rosak..n last week aku follow patchi jaafar..since pakcik yg slalu aku follow tu cuti sminggu..no more gelak rancak..tpi ngn pakcik jaafar ni pn best gak..ssgt workaholic..ape yg patut disentuhkan??? aku kna marah..yup aku kna marah..ayah naik hangin sbb aku balik lmbt..mmg la lmbt tahap jebon tapi ape nk wat..keje pnye pasal..

aku ngn partner aku si dayah yg tak kurg sengetnyer cam aku..bezt je rase practical ni ade partner2 yg best..wan pn best..kitorg stay kat tapak perindustrian tu dari nmpk matahari sampaila nmpk bulan..hoho..

tepat kul 3
aku : ayah..arini org balik lewat..so takyah amik..pakcik tu akan hanta..
ayah: ok..

aku ngn dayah bknnyer tlg watpe pn..mane la kitorg tau cmner nk reset card ke repair system down ke..kang bertmbh down jadiknye..so kitorg ni dok la lpak2 je la sambil tgk pakcik ngn sorg enginneer ni repair..giler tekun engr tu..tak tgor kitorg pn..mencik..hahah..

tepat kul 6
msg ibu.."ibu..ya lmbt lgi tau..jgn rso2..ya ok"...pastu mak aku reply kul 7.30 kowt..bese la kelambatan mak aku reply sudah menjadi kebiasaan...ibu just reply.."ok..ni dah masuk mghrib"..
boleh la kan time aku sebuk2 ni ramai lak yg perlukan aku...pn nur plak msg.."safa,esok jadi tau ngajar kat tusyen"...aku pn cam pening da..giler hape..rumah pn aku tak jejak lagi..mane la aku sempat nk prepare ape nk ajar...physic itu bukan sbjek senang...aku tanak la buat cincai2...amanah tu..nnt aku kna tnggung dosa..yaww..takmo..

sambung keje..

then kul 8 lebih2 tu pakcik ajak balik..."biar pakcik hanta kamu dlu...pakcik pn ade anak...msti mak ayh kamu rsau..nnt pakcik dtg balik"....

kitorg honestly tak kisah balik lmbt..yela..agi pn arini ari last..dgn pakcik yg lngsung tak mkn..sian die..so b4 die hanta kitorg die ckp die teringin nk blnje kitorg mkn...kitorg minum je..dah mkn ngn uncle raman time pakcik dok wat keje..tgh2 pakcik mkn..ibu call...waaaaa...ini la yg pling menyentuh hati...ayah marah2..habes sgala maki hamun kuar...aku diam je...aku yakin smpai umah sure kna lagi...takpe la...ape nk wat..bkn semua org faham situasi aku..all da way nk samapai umah aku..mata aku cam sgt2 nk nanges...

dirumah..
ayh nmpk sgt scary..aku pn tak brani nk tegur..skali kuceng aku si darling tu pi ngiau2 dpn die...sian aku tgk..ayh sepak kuceng kesygan die sndiri sbb nk lepas geram kat aku...ape lagi..nek atas cpt2 n nanges kat alonggg.....sedih sgt...

heheh..skrg dah ok..ayh pn dah ok..dah blh gurau2 balik..cis..wat penat je aku cuak..hahah..