Monday, May 17, 2010

merah itu rumah juara..

ok2..walaupun hari ni hari guru..tpi kasik can la chapa update pasal hari sukan dlu ekk..

pada yg masih blum ketahuan..aku skrg memegang jawatan tidak bertauliah sebagai ckgu fizik and math kat sekolah menengah teknik brash,ipoh..[nk jugak interframe bgtau sume menda dgn detail]. baiklah,then after a month berada kat skolah terchenta ni, merasa la aku dgn semangatnye menjayakan temasya sukan tahunan..[padahal kalo aku takde pn temasya tu ttp akn berjaya]..



maka such a moment to remember arr lebih kurang..bile rumah sukan korg dpt johan keseluruhan umpama merasakan diri korg penyumbang utama..padahal tak sumbang papa..


haa..nmpk tak gaya ckgu yg tersepit ditgh2..itu la ketua guru rumah merah..seb baik la tudung tu cam extravanganza skit...kalo tak nmpk cam sebaya je ngn murid2 kan? kan kan kan..

ok ni antara kenangan manis bersukan bersenam beriadah dan bertugas sebagai hakim balapan..ye..balapan..bkn basembilan ke basepuloh ke..acara sukan cm bese la start dgn kawad n tabik2 hormat dari unit beruniform n rumah2 sukan..n cam bese jugak la skolah ni bile kawad kaki je msti KRS yg menang..teringat lak kawad kaki kadet polis zaman dolu2 kala.
yg bersweater tu adalah KP skolah..bkn kad pengenalan tapi ketua pengganas pegawas.
nxt tak lgkp kalo takde puteri islam..

unit beruniform lain tak sempat upload..sorry bomba..PBSM n yg lain2..
kawad kaki rumah2..
rumah HIJAU yg kalah..hehe.. bermaskot shrek..ade rupe ke?ade gak la..tang perut tu ori..heheh

then rumah BIRU yg kalah jugak tapi menang kawad kaki..bermotipkan padang pasir..ana anta antum gitu..ade maskot sbenarnye..tpi aku takde lak dpt gmbr penuh maskot yg disewa dr TM..blue hippo
rumah seterusnya..rumah KUNING..pesaing utama rumah juara..bermaskotkan org digi yg keding n spongebob
next..rumah juara la..tpi ape kan daya..bile umah juara ni..kami low profile dlm bab2 bergmbr utk kawad..hehe..[padahal si farhah dh malas nk tgkp gmbr umah merah..ade iri hati disitu..]heheheh

acara2 yg berlangsung mmg tak smpat nk tgkp..almaklum la ckgu bz mnjadi hakim..lagipun atlet lari laju sgt..tak berjaya nk snap..ceh2..alasan tu penting..

hah..ni murid tersyg niyh..tpi yg penting die takde blog n takkan bace blog ni..so kire halal la jaja gmbr die kat cni...name::ADAMaya FITRI..student harapan aku utk score paper fizik spm nnt..insyaAllah..

 ni pulak AMAR RAM yg merupakan olahragawan skolah tahun ni..lawa norr ko wat mulut gtu amar??heheh.n olahragawati skolah pn milik atlet rumah merah..
saat dumumkan sebagai juara keseluruhan...merah ttp dihati ckgu..mentang2 ckgu pn dari zmn skolah pn mmg rumah MERAH!

sekian sj buletin sukan SMTI....hhehee..great moments

nota tangan: tetibe teringat name umah merah tyme kat mgs dlu bkn la merah tapi CAVELL..kelas gitu..nak lagi kelas bile umah merah tyme primary skool dlu digelar rumah  LAU SUK NYUK..haa..lagi high class..










Saturday, May 8, 2010

prihatin..anda bagaimana??

salam buat yg masih membaca..hehe..sememangnye lame dah jari ni tak menari2 menukilkan ape yg dirasekan oleh hati..

idea yg kurg lately utk dikongsi..walaupun mcm2 yg berlaku semenjak kebelakangan ni..tpi nk membuat karangan kat blog ni terasa lazy nyer tahap dewa..

mungkin dh ramai yg dgr lagu harapan tanpa suara..aku pn dh slalu jugak tgk kat tv..tapi betapa sedihnye setiap kali tgk video tu mmg tak terkira..nambelas kali tgk pn still kuar jugak air mata..

knapa la masih ade manusia yg terlalu kejam membuang bayi yg langsung tak berdosa..dh mmg ternyata la yg membuang itu mgkin jugak terdiri dari kelahiran yg tidak sah..bayi luar nikah..tapi cuba la kite renungkan nasib bayi tu..bukan die yg pinta utk dilahirkan ke dunia..ni tak..dh lahir terseksa plak tu sebelum menemui ajal di merata2..tong sampah la..loji dan sebagainya...andai la bayi ini mampu menyuarakan betapa sejuknya dan deritanya yg die alami awal2 usia kelahiran..kite yg melihat ni pn tak sanggup tenung lame2..sayu sgt..

masih ramai org kat luar sane yg usaha macam2 cara nk dapatkan anak..tapi Allah belum kurniakan rezeki..bahkan pengalaman org yg pernah bersalin pn rata2 ckp sakit bersalin tu adalah sakit yg takda tolok bandingnya..tapi nape la mereka2 ni sanggup..dh lahirkan dibuang sebegitu rupa...dhlah dosa terlanjur tu dah mmg besar..ditambah lagi dgn dosa membunuh...aduhai manusia...berilah peluang bayi2 ni untuk hidup seperti kita...

see..dh teremosi dh aku mengarang dlm takde idea ni..hehehe..tpi serious..chapa mmg takleh tgk bayi2 ni terseksa..sejuk tanpa diberikan peluang lihat dunia..smoga adik2 kekal disyurga...



hayati lah lagu ni...n sokong la kempen kami prihatin..sesungguhnya chapa prihatin...sbb aku tak pernah berpeluang punya ADIK..tpi Allah mengurniakan peluang untuk punya anak sedara yg bakal temui cikdya..insyaALLAH by this november..doakan2 kakak sy sentiasa sehat..