Tuesday, October 27, 2009

nape aku jadi promoter ni?

okay..crita ceritu pasal hari ini..ya rite..lgi dkat nk exam lagi rajen nak update..kan mak dah cakap..TENGOK!

arini sempat singgah library fizik sekejap..kononnye sekejap la..sbb ingt nk g print skit..n fotostat pastyear..skali bukak2 pendrive..takde lak folder yg dicari..aku tak save..damn..sakit hati..

ok takpe..alang2 g library fizik..dpt gak pastyear..nk cari kat main library tu berpinar mata aku nk cari..aku still fail nk cari buku berapakah jbtan fizik punya subjek...dah la nk cari ikut tahun tu mmg payah.. skali salah buku..adoiii..so settle bab2 mencari pastyear...persoalannye..punye mak aii byk ko fotostat..sempat ke ko nk buat sume??....mari berangan....

mase nk balik tu tetibe akak yg keje kat library tu tnye.."kamu pandai tak berblog"...then aku ckp.."bolehla...nape kak?"
maka die suruh aku ajar die cara nk buat link list la..add chatbox la...ok2..gigih aku mengajar..ok sape2 minat kat akak library fizik tu blh la jenguk2 BLOG die..especially umai n bebudak fizik yg lain..mane tau berkenan kat hasil keje die..yg sememang nye buat aku ckp..wow!!......aha!....jgn lupe add as a frenx.

Monday, October 26, 2009

slalu camni..

next week exam!!
woi..sgt terasa ketakutannye..bile paper aku ade enam sem ni..hopefully sem terakhir la yekk...aku udah capek belajar..ya..udah capek..bkn topek..

smlm baru balik dari ipoh..sgt smgt bile tetibe rase nk balik dgn bas yg paling awal kalo boleh..gerak dari umah kul 6..so dat blh kejar bas yg pukul 6.30..and kekalutan aku jgk wat opah aku tetibe bgun..n trus mandi..die ingt dh pukul 9 ke ape..yela..cucu die ni jarang bgun pagi..hahah..nmpak sgt...

so berjaya jugak naik bas kul 6.30 pg..n sampai kl by 9.00..then trus laju2 balik um..sampai kolej trus bekfast..n siap2 trus g library..bapak punya rajen!! try to study dgn fokusnye..tp mgkin jugak letih...so asyek tertido je kat meja tu...apekejadahnye...penat je berkejar2an nk study umpama esok aku exam..hahah

mlm lak..dgn bngga nyer kul 8.30 dh tdo...syera!!nape tak kejut kte...ecece..slhkan syera lak..kitorg cdg nk bgun solat isyak...skali terjaga kul 12.00tgh mlm...ok isyak maseh smpat..

bile agaknye nk berjaya study dgn fokus ni...adoii..help2!!

Monday, October 19, 2009

dia istimewa.....




ok..sila bersabar..hati ini tibe2 rase nk menulis mngenai seseorg yg amat penting dlm hidup chapa tapi jugak bakal hilang kerana diambil org...she is the only one...intan safarinaz bt sabian...die bakal kawen tak lame lagi..walaupun mmg gelak ketawa aku blh menyelindungi perasaan sedih utk lepaskan die....apetah lagi perasaan ibu ayh yg lahirkan n besarkan die..tapi itula..kate org sampai mase kau pergi jua...ehh..bkn2.. pergi jua tu mcm tak sesuai lak..nnt aku lagi nanges..



she is such a loving systa evntho she never show it in front of us..nmpk hati kental mcm batu..nmpak mcm ego..tapi die baik..mgkin sbb itu jga kami jarang berbaik mase kecik2..kerap gaduh yg tarik2 rambut sampai secekak jugak rambut yg tercabut..gile ganaz..bile teringat knangan bergaduh2 mase dlu mmg akn buat aku lbih hargai die..sbbkan dlu tv kat umah tu ade satu..n pasal rancangan yg die nk tgk tak same dgn ape yg aku nk tgk blh wat kitorg gado n ayh meradang...lagi ganaz bile ayh dahulunye mmg seorg yg garang.....bile baran die naik...sume parang naik..die tak pnh sdar akn tindakan die sbb die ade saket jantung..n mmg pesakit jantung ni mmg bertindak luar kawalan...tapi alhamdulillah die tak pnh cederakan anak2 die..mgkin cara itu juga la yg mengajar kitorg berdua ni jadi "org" skrg ni..

bile kakak masuk kmpk..hati aku mula rase rindu..sudah jarang gado2 mcm dlu..mgkin juga sbb masing2 dah besar..aku mula mengenali kakak aku yg sgt independent..die juga insan yg mengajar aku..kalo takde duit..sila bertahan..n for that..we never ask for money from ayh or ibu..kalo diorg kesian..n rase nk bagi baru ambik..kakak pnh ckp..kalo takde duit..jgn bitau ibu..nnt die ssh hati..so smpai skrg aku ingt..bile die masuk usm..maka jadi bertambah jauh kitorg..mgkin kwn2 aku jugak pnh rase bnda ni..besela kan..tapi mgkin juga korg ade ramai kakak n abg yg blh buat korg tak depend on sorg mcm aku ni...




kenangan kakak kat usm jugak byk ajar aku utk jadi manusia..ok tadi jadi "org"..skrg jadi manusia..ahha..lawak selingan..ok2..back to the mood..

mase die kat usm..n maybe since skola lagi die ngn mamat tuttttt yg sgt gile emo n syg tak bertempat..hahah..harap2 mamat tu tak bace..the hardness of kakak's journey bersama mamat itu mmg sgt menyedihkan..mmg she don't realized mule2..ye la org bercinta..n love is blind..she never get the bless from ibu n ayh..mereka sgt tak setuju kakak dgn mamat-bodoh-berlagak-bagus-itu..n now she been with sumone much better than mamat tdi..dah engaged pn.n less than 3 months from now die akn kawen...dan itulah kesedihan dlm kegembiraan yg aku rase skrg...mgkin ktorg dh takleyh gosip2 sampai kul 3pg mcm dlu2 lagi..takleh tarik2 rambut lagi sbb nnt abg jemil tu ade to protect die..that is so pretty guwd knowing sumone who really loves u kakak..n so do i..hopefully..




enough of her tears and suffers with that mamat..akhirnye sumenye berakhir..n luckily kakak keje kat ijn..n found sumone yg baik hati...ye mmg baik abg jantung yg baru ini...heheh..chapa yakin die blh protect n love kakak as what our family do..

so ayh ibu juga restu sbb abg ini kan baik as i mention tadi..so menjadi kegemaran kesukaan ibu ayh[mcm makanan plak]..n maybe mak kenik n the rest jugak...haha[kenape kna mention mak kenik]...hehe..mybe sbb mak kenik kakak knal abg jantung ni..mak kenik yg offer kakak keje kat ijn..she is so lucky..dlu2 aku sgt jeles jugak bile evry semester break..kakak akn keje kat ijn as part-timer while aku tyme sem break je mencari2 keje part-time dgn sndri..keja kat pasaraya..keje kat 7-e..keje kat kdai buku..mmg nmpk low class compared to kakak yg keje kat tmpat best..hehe..tpi itu la..rezeki tuhan itu berbeza2..Allah merancangkan segala2nya..tapi pengalamn keje kat tmpt2 ni tak kurg bestnye..knal pelbagai org dgn pelbagai kerenah....i learn about life there which not been taught kat mane2..experiences is the best teacher ape...


n now kakak dh permanent kat ijn..sbb die kat sane jugak la ayh sehat skrg..sbb die jugak ayh merasa duduk ward yg super duper best..teringat lak dlu2 kalo ayh masuk wad kat general hospital..bilik ramai2..takde privacy..takde air-cond..n tyme kat ijn ni ayh merasa semua itu...n aku pn tak mampu memberikan ayh kebahagiaan itu...kakaklah yg byk membuatkan sume org snyum....i'm proud of her....

nasehat n kdg2 marah2 die akn tetap mengajar aku smpai bile2..haii..tibe2 terase knape aku tulis mcm ni..knape sensitive arini.....tak best la nanges2..kakak kan bakal happy dgn her new coming lyfe with her mr rite guy..so knapa chapa nk sedeyh2..she is still ur systa sampai bile2..sampai kmu mati pn die la satu2nye kakak kamu safa....n for that.aku sedih bile die nk kawen..sedih bile dgr preparation yg die dh buat..sume dh bli..baju sume dah try..dewan sume dah book..kadi yg garang pn dah booked..hehe..smoga die bahagia and kekal dgn jodoh yg tetap Allah tetapkan..

smoga kehidupan kakak akn lebih lngkap lepas ni..abg jemil kna janji jaga kakak saye......sbb saya cuma ade die kalo ayh and ibu takde......


ok2..sudah2 la chapa..kamu ni nanges je keje nye..tade keje lain ker??on top off all kesedihan diatas..i'm happy for her..die bakal bina masjid jamek.


bebel lagi..

morning!!
dah 2 mlm tdo tak bape btul and finally dpt qado' sume last nite..hehe..kul 9 dh tdo dgn nyenyak..sori ye encik topek call chapa ckp mcm dlm mimpi..hoho..mesti byk mengarut..bese la kan..hehe..


smlm test solid...bese2 je..ape yg aku jwb pn aku tak tau..sebuk sgt wat portfolio yg tertangguh smpai study pn last minute..nk tercabut tgn menulis tnpa henti..hehe..

and after abes solid tetibe rajen g lib..trus study solid..nmpak sgt kecewa dgn test and rase mcm kna study skrg utk mse dpn..haha..or maybe sbb bersama ngn rina and yat yg mmg rajen tak mcm chapa..so thats y g lib eventho otak tak leyh terima solid lagi..dah byk hari tgk muka ko wahai solid..hehe..

ptg kelas optics..tak pnh aku rase klas optics tu fun..sgt gile la group kitorg yg tak abes2 gelak2 kan dr woon..tapi nk wat cmne..die sgt funny..nk terjatuh2 and sgt cartoon la..ckp pelat2..chomel..ntah nape..slalu rase nk tdo je klas die..tapi smlm dok bergelak ketawa..bile la blh sronok2 cmtu lagi..

ohh ya..smlm aku dah tau nape aku gumokk,.haha...dr mahathir ckp beliau rso sbb rakyat mesia gumok2..n topik kat hot smlm adelah ape punce org jadi gumuk...tak tau btul tak...tapi gelak yg terlalu slalu mcm chapa blh mencetuskan ntah hormon ape tah yg blh wat manusia jd gumuk...hehe..patut la aku gumok... hahah..tetibe...bkn ko gumok sbb ko ske bermewah2an ngn mknan ke..hahah..sila akui..duet jpa abes sbb ske g mkn tmpat yg best2...sdgkan org lain guna duet utk shopping...hahah..

arini...no class..so lepak library update blog n lawat blog kengkawan..

Sunday, October 11, 2009

PAPADOM..SAADOM..wajib tayang n wajib tgk......



sebuah lagik cerita wajib tonton aku n topek...hehe..after setem we are lyke super semangat to watch afdlin's next muvee..n papadom sgt super memberbaloikan duet kitorg..hee..seriously..sape blum tgk..go n watch..mmg best..

story line yg simple n berjaya membawa mesej penting evntho dlm lawak2 nyer style.ape yg blh aku nilai..ecece..nak menilai la plak kan..karya org kot..ok la menilai sbgai penonton..citer ni btul2 kna dgn genre yg dibawa..yela kan..kadang kate genre seram tapi tak seram..kate kelakar tapi tak kelakar..tapi citer ni mmg btul cara laa...

sumber ehsan ntah dari mane la aku jumpe niyh..heheh

the story of a single father who r trying to fulfill his late wife wishes..b4 his wife died..saadom was a very successful nasi kandar bisnessman..a tragedy of munira's accident changes saadom life..saadom turn to such a loving n too caring father yg akhirnye buat anak die rase cam annoying sgt bapaknye itu..seriously mengingatkan aku pada ayh..n now i understand why ayah do so towards me dolu2..hehe..tapi saadom is soo caring n focused on miasara lyfe..agak melampau la smpai anaknye rase malu pade kwn2..then mia pn masuk u..yg klakarnye dpt 20A's tapi masuk u amik perfileman..hehe..wujudkah??bkan org skrg dpat 5A pn sebuk nk amik medic ke..hehe..

yg lain2 tu korg tgk la sndrik..cam malas nk describe lbih..wajib tayang tu sgt nerd..haha..mcm topek..hehe..roh si mak miasara tu pn klakar je..mule2 seram gak aku tgk berbunjut cam sup bunjut..tapi agak kelakar bile wataknye kena je dgn si khiriah tu..


part niyh n part presentation miasara tu ade jugak yg menitiskan airmata..siap bunyik kot soksek2 ade org nanges dlm wayang..aku takdela smpai nnges tpi mmg agak tersentuh jgak..

as what i mention..mmg citer ni wat aku teringat kat ayah..bkn la sbb ayh aku namenye SAADOM atau ade pewut chumel cam afdlin..tapi dlu pn ayh aku mcm ni...n agak annoying aku rase..teringat sgt tyme result kuar je sedaya upaya aku tak bitau diorg..tapi on the day pasti ayh dtg..sumber mane die tau UPSR..PMR n SPM aku kuar pn,aku tak pasti..tapi bese la kat ofis die msti la kecoh kan result kuar..so without fail every year yg aku amik exam besau2 mesti ayh dtg mgs..hehe...

mase upsr aku tak sedar die dtg..tbe2 zaireen ke zainee tah yg bitau yg diorg nmpk ayh aku kat board yg terpampangnye result..naseb baik result ok..then bile pmr aku ingt lagi..ayh dtg cam bese..tak bagitau pn dtg..siap ckp terima kaseh kat pn zainah..cekgu kelas aku..n bile SPM aku dh get ready dh..ayh pasti dtg..n tanpa perlu jdik nujum..tekaan aku tepat..sekarang baru aku paham la..ayh tu mmg jarang tunjuk kaseh syg pade anak2..tak mcm ibu..yg ari2 peluk cium ckp blaja baik2..tapi hakikatnye seorg ayh tu mmg caring tapi takde la overprotected cam saadom niyh..hehe..tak sanggup kot ayh aku berkorban nk jadik tukang kebun kat um ni semata2 nk tgk aku setiap mase and setiap ketika..n sebab itu la diciptakan topek utk protect aku..wahahahaa...perasan lebiyh la chapa ini...

dgn tibe2 aku rase rindu lakkkk...hehe...i love u so much taufiq asraf..thnx sbb sudi tgk cite ni dgn saye..hehe..




beraya sakan..thanx kepada yg mengopenkan rumah...

MySpaceseperti yg dijanjikan..aku kembali updatekan story pasal raya lagi...kali ni raya sakan+konvoi beraya ke rumah2 syamim,bella,saii,pedo,and umai.. hehe...pedo tak jadi wat open house sbb parents die bz..takpe2..lain kali gi umah ko lak...mane tau dlm mse terdekat ni ade kenduri mkn nsik minyak ko ke??huhuMySpace

beraya di rumah syamim aku tak smpat join...kat kl sentral dok tunggu yatt dgn setia..kire cm aku beraye kat kl sentral la...mcm2 jadi..tapi anggapkan aje as new experience utk aku...then cm dh lame rsenye tak kuar sorg2..and jumpe org2 pelik mcm uncle tu..dhla early in the morning lak tu..hehe..oleh sbb gmbr umah syamim takde aku n yatt..so pasti la tak lngkp kan..hoho...nway ni potret keluarga diumah syamim tnpe kitorg..

kan tak lengkap kan...heheh..

next is umah bella..mak die jamu kitorg mee rebus muor..sgt sedap smpai fizin menjadi geram dgn kuahnye..tpi bese kalo org geram dgn kuah msti la tmbh kuah..ni tak..tmbh ngn mee2 skali...nmpk sgt alasan..hahaha..

cm bese kitorg ni tak lngkp kalo tak bergmbr..alert je kalo nmpk camera..ape nk wat..dak 4th year mmg cmni..so bakal muntah la korg tgk gmbr yg byk..dari rumah ke rumah..

ni tyme baru2 smpai..so sumenye behave lagi..ayu kan kami2 ni sume..*jgn terpengaruh dgn tgn DEL..die nk tunjuk cincin ye sbnrnye..sile jgn timbulkan spekulasi...


ni plak konon2nye jejaka yg maseh mencari...eh silap..2 org tu je..yg merah tu dh berpunya..hehe..sorg tu ade myvi...sape nk sila angguk dagu  kepala..lagi sorg tu ade slr..ok la tu kan..kalo gadai byk gak dpt...hehe.. skrg kan sume org demam nk bli slr nyer camera..huhu..sape nk blh la angkat tgn...... -ade komisen tak tlg promote diorg ni..-hehe..mati aku kna nnt...

dlm gmbr ni jugak terkandungnye gmbr jejaka diblkg diorg tu...hah!yg tu confem tak available ek..tu ayh bella..wuhuuu..hot!


ni tyme jamu2 selera..perut pn dh bunyik2..ape lagi...eating tyme..


silang2 tgn nk rebut..huhu


meriah2!



nak join?hehe..sila2


bila dah kenyang..bergmbr la plak..
bermaaf-maafan..ke bergmbar-gmbaran...

*saii..ko lambai sape la tu..

sebelum ke rumah seterusnye..sempat lagi wat potret keluarga kat luar umah bella..

SELAMAT HARI RAYA...

next stop was umah saii........nk keumah mamat ni..siap bleyh nyanyi lagu balik kampung 30kali...punye aii jauhhhhhhh...MySpace but one thing..perjalanan jauh ni sgt berbaloibaloi..tmbh2 utk yan la...sbb die kna praktis jln jauh utk pulang jumpe mak mentua..huhu..jam lagi..bak kate saii..korg jln straight je sampai bosan...siap kitorg dh bosan pn tak sampai2 lagi...hehe...tapi bagus gak...makanan pn sempat digest....


ASSALAMUALAIKUM..MAKCIK..KAMI DTG NAK BERAYA..hehe..tu la mak saii ye kwn2...


kat umah saii pn kitorg skali lagi bermewah-mewahan dgn makanan...perghhhhh..sedap gile..siap ade..nasi impit berlauk...bkn calang2 lauk ok..siap ade aym masak sambal..sotong sambal..kuah lodeh yg warna puteh pilihan org jawa..then ade mee kari..dlm kuah die pnuh dgn udang..kerang..aym..sayur2..kentang..oohhh i lyke!!!sgt sedap..sume org makan bertambah2..seb baik aku takde abg..n seb baik akak die pn dah kawen..heheh...sgt pndai masak...

thumbs up!!



cam bese..potret keluarga pasti ade dimane2...hehe..


asyik2 muke kitorg.....bfnssdbfskj..

ape lagi..tag la kasut sendiri..hehe...cam facebook lak...huhu

scandal baru dirumahhh saiiiii..jeng3..abesla..smlm aku dh doa dah so dat awek fizin tetibe dpt mimpi address blog aku n tgk gmbr ni... MySpace  abesla...nnt die meroyan mcm ni...n ketuk2 ko mcm ni MySpace



dari petang sampai mlm kat umah saii..tak reti2 nk balik ape diorg ni..hehe..tapi overall mmg best..bergmbr2 dgn suasana umah saii yg cm ala2 nur kasih gtu..

sempat lagi dak2 ni.....aduyaii...no komen la..

destinasi seterusnye ke rumah umai..eventho masing2 perut dah kenyang..tapi bile tgk je spagheti mak umai masak sume org jadik kelaparan balik...tapi dah slow la skit...mata pn dah ngntokMySpace ...seb baik umah pedo tak jadi..kalo tak kire bersahur la kot kat umah ko pedo..hehe...kat umah umai pn lame jgak..smpat agi bncang2 pasal pngkor..syamim pn kuarkan theory die..kalo ikut dak ni..sume tempat slamat..hahahh..
anak tua empunya rumah.....
lihat la dunia..ini la wajah2 yg dah terbungkang kekenyangan..nk membuang pn takleh sbb umah umai kebetulan takde air..so sume org simpan2 je niat nk ke tandas...huhu...

muka kenyang yang pertama.......

muke kenyang yg kedua..tapi tak nmpak mukenye...
muke kenyang ketiga......
muke kenyang+senang hati keempat.......
muke ni aku tak sure..nak kate kenyang stil mengunyappp!!

akhir sekali.....cam bese setiap rumah kena ade potret keluarga..
gaya kanak2 spastik.....kecuali baju pink...lariksss

maka berakhirlah entry pjg berjela2 ngn gmbr2 yg maha byk..pening den nk upload mane satu.....kepada boypren2 dan gurlpren2 diluar sane..jgn la jeles..adegan2 ini cume diluar kawalan...kami semua still kawan n bile lagi nak gegila cmni........hehe *napela aku kna wat kenyataan cam org bersalah ini...aku kan naik kete ngn nabilla..heheh...love u guys.....u rocks!