Monday, December 13, 2010

irfan ahmad yerr...bukan fahrin ahmad

as the daisy path ticker show that i'm lucky to have u for 3years and 11months..n a month to go to get 4years..wow!!i really feel it..mmg terasa nk nyanyi lagu lucky la..

syukran..ya Allah ya syakur..jadikanlah aku hambaMu yg bersyukur..

kan best kalo another one month 2 go 2 get married ke..haiihh..berangan..tpi evntho aku lum kawen..aku sudah memegang title mak...yezza..mak SEDARA ok..bukan maknyah..atau mak datin..atau makkkk aiii..

so update hari ni bkn la nk jaja yg aku n topek sudah nk masuk 4thun..tiada ape yg nk dibangga disitu..bahkan takut ade la..bercinta bagai nk rak kasut,tetiba terpisah dipersimpangan jln..ceh3..maka teruskan mengundi..ehh bukan..mendoakan chapa n topek dipermudahkan utk berkawen walaupon diri ini cume pandai masak maggie goreng.

maka isi sebenar entry ini adalah utk mengistiharkan diri ini sudah menjadi aunty paling hot..ok..berangan lagi

merujuk perkara diatas,chapa ingin memberitahu kalian2 sume..i sudah ade kekasih baru...irfan ahmad name diberi..yg bestnye irfan seolah2 menunggu masa yg seswai utk lahir..maka aunty hot ni takde la pening2 pale pikir..cmne nk apply cuti kalo irfan lahir..n thnx Allah sbb memudahkan semuanye..

sewaktu irfan masih golek2 dlm perut mama die walaupun tarikh yg doc kasik tu dah lepas..aku sering membisik ke telinga irfan[nk ngaku bisik kat perut boyot along..segan lak..]"HAI ANAK SEDARA..SILA LAHIR SELEPAS CIKDYA CUTI SEKOLAH YER" bagi memudahkan segala urusan utk berulang ke kl yg super jauh itu.

n sememangnye irfan mendengar kata semenjak dr dlm perut lagi..suppose die lahir on 12.11.10..tarikh yg cukup cntik utk kawen..oppss..tpi die tetap tak lahir..bahkan my sister still blh g keje..then doc kasik plak..15.11.10..but still die tak kuar...KAN DAH TAU..CUTI SKOLAH BLUM LAGI TIME TU..so doc bagi amaran..jika ini baby tak lahir jugak by 22.11.10..maka die mahu induced..ohh..bikin takut nmpak doc ni.

maka sperti mana ditunjuk dlm calendar kuda..n plis jgn rujuk daisy path punye kalendar lak..tarikh bercuti selama2nye ialah 19.11.10..jatuh pada hari jumaat..so menghabiskan tuition terakhir jugak for my form 5 class..n sabtu blh berjimba ria-pegi kl-takyah balik2 dah...hehehe

ok sambung

so kitorg sampai kl..or lebih specific sampai selayang pukul 9 kot..pas dinner sembang2 n tgk image scan si hi anak sedara,pgi tu kakak start rase sakit...maka neves la sume manusia dlm umah tu...almaklumlah cucu pertama,anak pertama n most important anak sedara pertama cikdya hott sudah mahu melihat dunia..

maka bermula la acara berhempas pulas utk beranak jam 7 pagi..n welcome to the world for irfan boleh dijerit tepat pukul 8.44 pagi..ahad 21.11.10..maka terselamat jugaklah kakak menerobos diri dari di induced..tehee..

hari pertama kelahiran..name masih dirahsiakan..

~ fresh for the oven~
si comel ini lahir dgn berat 3.62kg..n hari ni beratnye sudah 4.5kg..lum lagi sebulan ok..

n now enjoy tgk muka si kecik tuit duhai HAI ANAK SEDARA..lets the photo do the talking

 ~the proud to be father~
 the proud aunty hott
seputih salju!!



ahha...byknye irfan..puehh hati aku..teheee...

last but not least

Wednesday, December 8, 2010

brokband bodoh berjambul

bersedia...ni entry memaki n meluahkan kemarahan..


setelah bertension2 slama beberapa hari akhirnye..naahhh amik kau..kna marah ngn aku

dan actually sgt dah lame tak marah yg gile2 sampai menggeletar bdan..bcoz there is no point nk marah2..lagipn tak bape bgus utk kesehatan..

tpi kdg2..bile ko ditempat yg betul tpi org mcm suke hati nk wat ko mcm bola..ade masenye ko kna bertegas n show yg ko bkn calang2 nk suke2 hati diorg je nk wat mcm bola

ok..sbnrnye skrg dah cool down skit..n tetibe rase happy plak..maybe sbb yg terbuku dah diluah..maybe..

ok..memandangkan aku berada dikl so aku mmg tak bukak tenet...so fesbuking pn thru hp aje..then bile balik ipoh on the 1st dec aritu mcm gian la nk berjumpa dgn mr internet..wahhh..skali bukak2 line dah kna potong..alahai..aku dh la ade urusan pnting ni..yg blh bukak cume page p1wimax tu je la..tgk2 bil tulis overdue 5dec..tulisan nk merah2 blink2 plak tu mcm aku bute..

ok..memandangkan arini baru 1dec..so aku pn bergegas la gi maybnk..settle sume then balik call wimax suh pasang lne balik..sekali lagi aku katekan..aku ade urusan urgent..sbb tu la aku nk sgt tenet tu..kalo tak..takde la aku call wimax centre segala..wat abes kredit je..dah la ko tau2 je la kalo call 1800 bla2 ni..tgu operator tu ckp2 pn dah lame..blum lagi die sambung kat staff tu lagi..ok..disitu aku dah tensen..tp sbr lagi..dpt ckp ngn staff aku pn tnye la..nape dah potong trus..sedangkan blum overdue date lagi..[nk je aku ckp wimax ni tak tau tarikh ke]..then staff tu ckp OK2..setelah die suh aku bce sume ref.no yg ade kat resit tu n akhirnye die ckp within 1 hour blh pkai tenet dah...so aku ingtkan dah settle la segala2nyer..after the 1hour pn mmg dah blh access dah..so happy..ilang tensen seketika

tibe2..
on the 6th dec kot tbe2 aku bukak tenet..umpama seperti tidak byr bil lagi..takleh fesbuking..argghh tensen menyerang kembali...so chapa pn ape lagi..call la centre tu lagi..mase tu tak mrh lagi..tpi staff tu ckp diorg tak terima byran dari maybnk yg aku wat tu..aku pn dah start nk angin satu badan dah..tpi sbo lagi..die suh aku fax segala slip..so aku ckp esok aku fax..

fax punye fax dok fail2..bkn sekali dua dok try,byk kali at different time..gigih ni nk tlg la kan..kte as a customer kna bekerjasama gak kan..tpi kalo dah mentensionkan bgini mmg aku pasrah la..

skali pagi ni,skali lagi aku dikejutkan dgn call WITHELD..ok..aku bajet ade org oversea ke tepon kan..skali dari wimax..n mane tak angin..bile staff tu ckp.."maaf ye puan,kami terpaksa cancel pemasangan sb kami tak terima byran dari pihak puan"..haaa..mula la aku nk ckp ..KEPALA HOTAK ko berjambul tiga..dah la ko pnggil aku PUAN..kalo puan sri takpela..pastu aku dah byr ko kate tak terima...tu masalah ko ngn bnk la bodoh...tugas aku membyr sudah settle..yg ko nk potong line aku pehal..then die ckp lagi.."lgipun puan, kami dh minta puan fax kan statement,puan tak fax"..arghh kali ni mmg berjambul enam la ko..mmg cri penyakit la nk kena maki ngn aku...aku sudah start enjin nk marah la kan..aku ckp.."hello,sye dah fax..berkali2 tapi fail..ape masalahnye..pastu skrg ckp tak terima"..then staff tu ckp lgi,"okk..we're sorry for that,line fax kami mmg busy"...haaaaaaaaaa..kali ni mmg tyme yg seswai la ko nk kna marah dari aku...menjerit2 aku marah..nasib baik irfan tak terjaga..huhh..tak pnh aku marah gini..best rupenye bile dpt marah...tpi kna bertempat la...jgn marah utk sesuatu yg ko mmg slh...marah bertegas la utk menegakkan hak ko..

mcm aku,andai la aku tak bertegas ckp cmtu,silap2 sesedap oren je die potong line tenet aku...tak dpt hapdate blog..padahal aku sudah byr..n paling pnting sblm tarikh luput kot..

so adakah aku patut stay dgn wimax yg super duper bodoh service nyer???or tukar kepada brokband lain???YES??

Saturday, December 4, 2010

celebrate in advance tpi wish nyer paling lmbt...happy belated buffday sarah KKS

wow..tajuk nk pjg ok..last 2 week celebrate bday beebo..beebo turn 23..ohh beebo sudah manyak tua..actually mmg dh plan nk kuar tpi last minute cancel..ate..chapa ni cuti raye aji nyer sehari je..so takde la cuti eventho tinggal 2 hari je nk cti sakan bulan december.kedekut punye skolah..dgn aku pn nk berkira..kasik can la i nk cuti..seb baik ank sedara blum mahu kluar...

then pagi khamis tu sarah text..ckp jadi je kuar..tpi only aku die dan kamu..opps bkn rad..maka dgn terasa sprti VIPnye aku tunggu aje kat skolah..diorg akn amik aku...haa..tak ke rase cam boss..hua3

so the event was makan2..pura2 lapar sbb nk bgi surprise kat sarah..then karokk..ye ckgu gi karok pakai bju kurung..smangat giler..

 sarah beebo dok teliti..aku pn confuse,sape the bday gal

 muka lega setelah berjaya potong kek yg keras tp shedap tu
 so cute...menggebukan
 yahh..cubaan menguruskan bdn dgn menyorok2 diblkg mereka
 chapa n rad
KKS n BFF dh bertukar pasangan nmpk..heheh

nway..enjoy giler walaupun skjp..next time jumpe lagi.

p/s : to idzy...nape la u tak join...tak lgkp rasenye...