Saturday, February 27, 2010

teruja sudahh!

.aku kan cpt teruja!tmbh bile berdua2an berseorangan..mula la sume bnda nk ambik port..tapi yg ni mmg besar best punyerrrr!!

semalam aku kat kl..yea.mmg gtu aktiviti aku skrg..jumaat kat ipoh..sabtu kat kl..ahad kat ipoh..ape ko ingt dekat?MySpace
jauh gak..penat gak..tapi ape nk buat..dah jadi rutin..ok tapi dis week rutinnye jadik menarik..
mari crita ttg keterujaan aku..smlm kat tuition ade doa slamat..so after ngajar kna join..tak sangka menjadi yg diraikan..memula dari jauh aku nmpk bonda ex-vc..ye..datuk rafeah salim tu..knape die dtg?oohh..die dtg sbb pengetua tuition centre tu suami die..datin..ehh bukan2.kalo die datuk,jgn ko gatal nk panggil suami die datin ekk..Tn hj selamat..dis man is a very nice person..humble gile..kalo tak takde la tyme aku diberitahu die suami bonda vc..aku punye ooooohhhhhh mengalah kan si budak jakun yg tak pnah jumpe badak air..haha..
tapi yang ni bukan kes jakun tapi kes teruja!skali lagi teruja..MySpace tak same dgn jakun yer

mase tyme jemput2 dan sila2..aku dipersilakan utk bersila duduk kat meja vip..dimana ade bonda kat ctu...gile ape ko..mesti la aku segan..aku kan pemalu MySpace jauh standard ngn die..ecece..maka aku tolak2 pelawaan itu..better aku mkn kat meja biasa n boleh makan dgn kenyang dari dok meja vip..mkn tersipu2..pastu lapar..koserr..

tapi tyme dok tolak2 tu..pn salmah ni pi kenalkan aku kat bonda..so cunggap2 ler aku nk sembang ngn org hebat2 niyh...gile ape aku takot sampai tertnye soalan paling bodoh kat dunia.."so what r u doing now bonda since u dh retired?"MySpace tak ke soklan kecik hati tu...seb baik die tak ngap aku..heheh

then ade potong2 cake.. mereka2 ni  pn terase nk celebrate bday jugak..MySpaceishh..knapela aku lahir september niyh!!hehe..so pn salmah[the person in-charge of the tuition] and her co-partner Tn hj Selamat diraikan..bday pn salmah 20feb n tn hj 1mac..

sedang aku dok mkn2 bersama anak pn salmah n yg lain2..tetibe....

tarara tara..

bonda dtg tepuk2 blakang aku..seb baik tak tersedak..then die bawak cake utk aku...itu la yg aku nk teruja sgt tu..heheh..

ape??poyo sungguh budak ini?


hey..suke hati la..aku bkn poyo walaupun u might say that..tp aku teruja...korg penah ke vc kasi cake khas utk korg..dh la bday cake suami die.dh sembang2 die pn mintak excuse nk gerak pulang..fuhhh..lega aku..hahah...bkn ape.aku rase dh terbelit2 lidah aku speaking omputih..


then bile die dh balik..suami die plak dok meja kitorg...tgh dok sembang2..tetibe 

"ala......terlupa lak safa nk tngkp gmbr ngn bonda tadi....ish bukan senang nk dpt peluang lagi.." dlm hati [blh la aku nk poyo2 tunjuk gmbr aku ngn bonda..padahal nk tgkp pakai phone je]

tu la niat dh tak baik...sebab tu tak berjaya...opppss..jgn clap2 tgn ekk..wanna know what datin hj selamat reply?

"laa...nevermind..bebila pn boleh...nnt come to my house.."MySpace

waa..vangga kan..org yg hebat jemput dtg umah...tambah la teruja..hehe..sekian...cerita ttg terujaMySpace

Wednesday, February 24, 2010

kawennye kakak dgn abg jemil





it has been three weeks..lambatnye update kan crita..actually dah lame nk update two important story to the blog...suka duka yg chapa alami dlm 2 minggu ni..alhamdulillah sgala yg kami sekeluarga rncangkan berjaya terlaksana dgn mudah...thnx Allah krn memudahkan urusan kami..and i'm very proud..everything goes well...sgt2 well..

tanggal 30 jan 2010 menjadi saksi cinta buat kakak dan abg tercinta..dgn skali lafaz..maka termeterailah janji kakak sbg seorg isteri kepada pasangannya azmil fakhri ahmad..not much to tell about how they meet mcm citer how i met ur mother tu...hehe..nnt korg sume tdo lak...dh la entry ni bakal jadi pjg...so memadai la aku bercerita ttg cinta..eh bukan...ttg majlis resepsi kakak aku yg sebenarnye tak femes dimata ku..tapi rupe2nye femes dimata media....ecece..kawen masuk paper..so kire aku terpaksa terima yg die femes dari aku...oohh..i dun like..

kenduri yg bermula dari hari jumaat lagi..jam 3 ptg majlis khatam al-quran..pastu mlm plak ade doa slamat..dijamukan dgn hidangan nasi ayam yg sedap hingga menjilat siku n bubur jagung..bese la kalo chapa yg make the order msti mcm kna ade je bubur jagung tu..ish2...dari zaman kat u lagi suka sgt bubur jagung...tapi yg ni..tak sempat rase pn...terlalu bz...

pagi esoknye...seperti yg dinanti2kan..akad nikah bersama yob saidin..owhh...ustaz yob ni pn tak kurg femesnye..mula2 sume org mcm tak berapa berkenan cara beliau yg strict tapi bile dah bertemu mata bertentang mata gitu...terjatuh syg pulak kat dia...mmg ternyata..naib kadi ni terkenal dgn garangnye disekitar kawasan ipoh dah kawasan2 yg sewaktu dgnnye...tp pada aku..strict beliau ini bertempat...takde main suke2 je nk marah sna sini...i like his way...muka wajib garang..tapi santun katanya...khutbah nikah yg sgt2 memberi impact to sume org...menarik penyampaiannye.. ok mempersembahkan....


inilah..naib kadi yg kitorg sygi niyh..ecece...

ok next..acara yg aku paling suke tgk..ape lagi..part2 yg sweet tu la..


antara sanak saudara yg memeriahkan...sgt ramai sampai bikin kadi pn takot..hua2..

ok..next acara kat dewan cempaka sari..silveritage ipoh..tyme kat dewan aku tak sempat tgk ape yg berlaku kat dlm...sebuk kumpul duit kat pintu masuk..hehe..takde la...sebuk salam-salaman dgn guest yg dtg sambil bwk hadiah besar2 bagak...seb baik takde yg kasik tong gas ke..kalo tak jenuh nk angkat naik hurricane pakcik anuar..
the family.

guest yg dtg mak aiii...punye la ramai..mule2 tu aku cuak takot makanan tak cukup..tapi alhamdulillah PAK BERAHIM yg sememangnye terkenal dgn masakan yg sedap tlh berjaya mencukupkan..bahkan ade jugak lebih2 yg boleh bawak balik n sedekah kat jiran2 yg membantu..sgt seronok tgk kenduri yg begitu ramai...non stop people come in and out....sume org puji...i like!!! bkn senang nk kumpulkan semua sedara yg jauh2..tapi alhamdulillah Allah permudahkan perjalanan mereka sampai dari kampung..kl dan merata2 alam..sorry..kitorg tak sempat nk bubuh signage jalan ke dewan tu...al-maklumlah..kaki tgn tak ramai..

the following weeknye kitorg ke kedah utk menghantar pulak..gerak dari kl after maghrib on friday tu..dlm perjalanan ke kedah aku msg2 ngn topek..then bile coverage pn dh tak bape nk ade kitorg stop la msg..dlm kul 10.15 tu die call..mmg tyme tu dgr tak dgr je sbb coverage kat highway cm tak bape best..then die bersungguh2 nk ckp jugak..aku dh agak dh...mesti sumting yg important..mlm tu jugak topek kehilangan mama.......ok sambungan nyer pada next entry k..

hee..sampai kedah dok kat homestay area jitra..the next day g kodiang..kat kodiang pn best sbb meriah gile..siap kakak ngn abg jemil berarak naik keta antik warna kuning...that was so sweet..kitorg yg kat belakang dok follow ni teruja gile..kat kedah TPM dtg since mak abg jemil ni ketua wanita umno kodiang...beshla mereka dpt masuk paper berita mingguan..hehe..
can u see the TPM there..haha..promote2.

thnx jugak kat kwn2 aku yg dtg hari tu..yg tak dtg pn aku faham..tyme tu bkn nyer cuti so agak susah korg nk dtg..kan3..nnt kenduri aku korg WAJIB dtg tau..tapi bile tu tak tau la lagi...long journey to go ni...
the frenx.

hehhe
smoga akak bhgia sampai akhir hayat..rajin2 masak ye kak ooii