Sunday, February 22, 2009

salah bajet..

arini sumer nyer salah bajet...actually dari smlam lagi...so the key word for 2day is BAJET...smlm pnyer la bajet nk jogging ngn topek..ntah nape b4 ni aku jogging tak bwk duit pn..and aku yakin topek pn..tapi dlm pada die tak bwk duit..die bwk atm card..hahah...jog sampai dpn kps die kuar duit..then dgn bangga mencadangkan jog sampai kfc...adeyh...pnye la bajet nk jogging skali melantak kfc..salah bajet yg pertama...


mlm plak..aku perlu study..atleast the basic of em..esok test ye safa[kate hatiku]...ok la study skit2..hati ni tak bape nk concentrate...arini bday opah..n mak kenik wat party kat umah die..aku nk g tpi memandangkan test esok..so batalkan niat..post b4 ni aku tulis time boring2 study..hehe..sempat lagi..then sambung study dgn hrpn mlm masih muda..walaupun jam dh menunjukkan pukul 1a.m..tetibe tringat nk msg del..niat kat ati ni nk xerox tutorial die kalo die dh siap..skali die tak siap agi...then aku tnye dh prepare test esok...del menjawab..test rabula...aiseh ape ni...penat aku study...hehe...study la sgt..pas berita gmbira tu aku tutup buku n naik katil...salah bajet tarikh test..padahal aku class rep..apedaaa...

agak2 nk tido topek call..gayut sampai kul 2.30..bajet mampu bangun awal sbb kelas astro kul 8.30..skali pas subuh aku tdo...bgun balik kul 8.45a.m...adoi..aku bajet akn bgn n gi klas..tpi terponteng lak arini...

hurmmm...so smpat la bukak blog n update jap...jgn la arini menjadi ari yg asek salah je ape yg ku bajet kan..hihi..

malaysia technology expo@PWTC






lamenyer tak update blog ni..adeyh..org nk ade blog kite pn nk ade..tpi seyesly tak cukup mase nk bukak tenet ni..but not to worry..blog..frenster..n facebook akn tetibe rajin dibuka bile ade test..adoi..SAFA..lagi ade test n exam..lagi rajin bukak laptop..knape ek??nnt la aku kaji balik..huhu..

hari2 yg smakin bz ngn keje2 tertangguh..sume dateline makin dkt ngn aku..huhu..tpi alhamdullilah satu beban dh lepas ngn jayanyer..pening gak pale dlm seminggu ni slagi bnda ni tak lepas..tpi akhirnye..berakhir gak...yey!!

3 hari di pwtc mmg kenangan n experience yg sgt best la..kalo dlu presenting department tapi kali ni presenting uni..dgn membawa chlorophyll ngn kunyit2 sbgai cat akhirnya kami manage to get bronze medal..harapan cm tinggi je nk dptkan silver cam dlu tapi ape nk wat..dah rezeki sekadar gangsa..tak kisah la dpt ape pn..duit ttp tak dpt kat aku...sedekah kat um la lagi..huhu..so sape heran kalo group kitorg dpt medal ape pn..yg penting xperience yg lain dari lain..sukar dikecapi dimane2..bleh la mengimprovekan semangat aku utk colloqium nnt..soklan panel mgkin berbeza perspektif..yg fizik msti la akn bambu aku ngn soklan fizik yg mungkin otakku tak mampu nk jwb tpi atleast soklan2 common ditnye di kedua2 expo ini diharapkan bakal mematangkan..[pehh..ayat safa ke niyh]..hehe

kelakar gak ade yg tnye soklan pelik2..can u extract only chlorophyll??of coz not...it won't stabilize the green pigment...complex chemical structure tu takkan mampu berdiri sendiri...saling memerlukan..so mmg sukar la nk extract pigment hijau hnye dari klorofil je...ade satu trade visitor ni suh aku kaji...pakcik tunggu la yer..hihi...nnt kalo saye berjaya exract saye call pakcik..
ade gak yg tnye..bleyh tak apply cat ni kat metal atau kereta...adui...dgr cm kelakar...cat kitorg ni transparent...kalo kayu sesuai la...mmg cntik kalo urat kayu tu nmpakkan...sbb tu varnish terhasil..tapi kalo snggup tgk kete tu nmpk urat2 kecalaran ape slhnyer..hihi..byk la lagi soklan...ade certain tu aku tak tau nk jwb cmner..so seperti biase..dr zul akn settlekan..thnx dr!

esok aku test em[electromagnetism]...kan best kalo aku tau ape yg prof chia tu nk tnye...hihi..aku seyesly tak tau nk start dari mane...sume susah..sume tak phm..tulisan prof pn adeyh...terlalu cntik..hehe..ape nk jwb esok...ermm..i wish test ni akn ditunda ke rabu..hopefully..hihi..