Sunday, December 18, 2011

bosang time lecture!!

salam
finally it comes to the end of the year..2011 is such a wonderful n challenging year that i never thought that i can go through it without patience..

rase cm baru je lagi berpantang bersama2 mommy irfan last year..rupenye mase berlalu dgn sgt pantas...mase ni last year dok pulun minta Allah makbulkan doa utk jadi sorg pendidik..n alhamdulillah Allah makes it true..interview..microteaching went smooth..n akhirnya jadi warga mara rasmi 21.2.2011..

menjadi seorg perantau sememangnye bkn mudah...n yg melaluinye mmg memerlukan kesabaran yg sgt2 tinggi...somehow aku still takot sbb aku suke merungut knapa aku kat sabah..pernah terkesan dihati dgn one of the post related to dun compare by my own sista  ..start bace tu trus cm...hurmmm..sgt la aku ni tak bersyukur..Allah has given you more than what u expected to get..He gaves u exactly what u want..so nape merunggut lagi??cm analogi la..ko minta nk choki2...tpi mak ko blikan choki2 plus a bar of cadbury..ko blh ckp tanak..tpi ko layak ke ckp tanak setelah kebaikan yg mak ko dah bagi??get it nadia?

so hopefully psni aku akn lebih bersyukur dgn "gift" ini...ibu pn slalu bgi semangat..kerja as pendidik ni mulia kata ibu...hari2 ade atleast 30org doakan kte...atleast..yeah!tu kalo sehari masuk sekelas je...mane mgkin...more than that..lgipun bile aku pikir sndri jadi ckgu ni bkn skadar mengajar..tpi mendidik student jadi org adalah tgjawab yg besar utk zaman skrg..smoga Allah sentiasa btulkan hati aku..n sntiasa jadikn aku hamba yg tau erti syukur yg sebenar...patut la along marah2 aritu...kalo nk compare...compare la dgn org yg kurg bernasib baik dari kte...so dat membuatkan kte lebih mensyukuri nikmat yg Allah bagi...paling mudah..syukur sbb still bernafas sbb ade org yg mgkin tidak lagi dpt nikmat tu pada saat kte dpt..get what i mean??

you will never know what is your future undertaking...kalo la ade org yg tau mase dpnnye..kan kucar kacir dibuatnye..doakan ajer yg terbaik...nway..i'm still hoping n not just hoping malah berusaha utk minta jugak pindah...n aku yakin Allah tu mmg lebih dari tahu isi kandungan hati aku ni..maybe not this fast..but hopefully ade sinar dapat pindah itu....obviously its too far..

by right skrg aku kat kolej poly-tech mara..undergoing my diploma in education during school holiday..semoga 2012 pn terasa cpt perjlnan nyer..so that aku blh grad dgn cepat n excellent..dip-ed ni best sbb jumpe balik member2 mase orientasi dlu.. n totally penat otak sbb dpt jadual yang super pack..but enjoy it very much... 1st day of lecture dah kna present..n bertuahnye sbb kna buli present kat dpn...baru ko tau perasaan student ko kan safa bile ko suh dorg present kat dpn..heee

Friday, November 4, 2011

contest anakku berfotogenik

mood : semangat-nak-join-contest!MySpace

for more info..kelik2 here

salam to all..meh nk wat pengumuman...hee..chapa dgn ini merajinkan diri join contest sempena menunjukkan bahawasanya anak sedara saya sgt chumel n perlu dipertandingkan ke contest anakku berfotogenik kerana beliau tiada tandingan...okay..[statement terlebih dos perasan]

hurm..since terms and regulation pn mudah..so aunty semangat ni pn terasa nk join[plus ditag oleh mummy nya]..puasla mencari gmbr2 irfan yg ala2 fotogenik..tpi takde la susah sgt sbb irfan mmg suka mempelbagaikan wajahnye ketika bergmbr..fotogenik la katekan..

first step -done-
mesti follow belog penganjur
second step- done![copy paste tagline n pics comel ank penganjur]

third step- memperagakan gmbr irfan@ cikintut cikdya..as it is not mentioned how many pics..tpi tgk org lain sume letak satu je..blh kot sy letak byk2..

hypothesis : the more the picture,the higher the chances to win! [perasan lagi]

so enjoy my super happy anak sedara's pictures MySpace
cousin-irfan-uncle
senyum :)
last but not least
my lil-photogenic!


4th step- detail ttg bayi comel ini..

nama diberi oleh mama n abah nyer selepas 7hari dilahirkan :
 IRFAN AHMAD B AZMIL FAKHRI

nama omaknye yg melahirkan :
INTAN SAFARINAZ BT SABIAN

umur : genap setahun jagung  pada 21hb seblas ini

5th step-dgn ini sy ingin mengetag insan2 ini :

n incase ade lagi yg berminat nk join...be hurry..tarikh tutup adalah 11.11.11
sekian..smoga kemenangan menjadi milik irfan ahmad yg jauh dimata tpi dkat dihati..tow chei MySpace

Monday, October 31, 2011

let no one steal your dreams!


Let no-one steal your dreams
Let no-one tear apart
The burning of ambition
That fires the drive inside your heart

Let no-one steal your dreams
Let no-one tell you that you can’t
Let no-one hold you back
Let no-one tell you that you won’t

Set your sights and keep them fixed
Set your sights on high
Let no-one steal your dreams
Your only limit is the sky

Let no-one steal your dreams
Follow your heart
Follow your soul
For only when you follow them
Will you feel truly whole

Set your sights and keep them fixed
Set your sights on high
Let no-one steal your dreams
Your only limit is the sky

beautiful sabah!

Friday, October 7, 2011

celebrating raya!

salam..
last entry b4 terasa rajin utk update kali ni bertajukkan ttg ramadhan..pejam celik pejam celik dah abes syawal dah pn..

so memandangkan penulis ni mmg maha pemalas..bile dtg mood je baru nk menaip2 di blog..maka mari kite cramp kan semua crita dlm satu entry..bermula dari balik raya sampai balik semula dari raya sakan tak henggat donia..
berbuka pose dlm flight..yeay!bukan senang nk dpt


yes yg pasti bile ko dok diperantauan..bile balik sume org rindu..cehh..ayt mmg minta kena siku..ok2..seriyes2..memandangkan rindu yg tak tertahan kpd sahabat2 maka aku pn plan for buka pose bersama..
*fizah..idzy n lain2 tak join maybe sbb x plan well

sempat jugak berpuasa di ipoh pada hari2 terakhir pose..terharu dgn ayh n ibu..masak sedap2 utk ank balik..ayah siap buatkan kerabu kerang yg super sedap utk diratah..yummmehh

hari raya disyear mcm kurang havoc pada awalnye...sampaikan bgun solat subuh..cam ckp kat diri sndri..raye ke ari ni...mcm bese je..heheh..mybe sbb hanya beraya bertiga kot...pagi2 as usual pergi solat sunat aidilfitri..balik makan2 then g beraya..

raya kedua baru my sister n bro-in law blik...n yess..start yeppy...1st time raya with IRFANNNN...say againnn...IRFANNNN..
lil irfan in da houz

cikdya n irfan on raya!
abes pasal raye..attend wedding my cousin..n die sebaya saye..plus saye blum kawen die dah kawen...huhu..ape punye statement tah..congratz ummi..ko dlu rupenye..
ummi n her husband

next merasa raya di mrsm koki..sempat lagi open-class raya weekend balik dari ipoh tu..n ahadnye terbang balik ke semenanjung...totally penat..


ok cukup2 la dgn gmbr yg sekeping dua..kang jeles diri sndri..huhu..balik dari ipoh ke bumi sabah kali ni mmg aku jadi super bz women...terbang pulang ke semenanjung je kejenye...akn sambung crita di next entry

p/s: entry ni dah lame tertulis dan tersimpan tnpa dipublish...so publish skali..huhu

Saturday, August 6, 2011

bertemu ramadhan lagi.

assalamualaikum...
arini tak plan pn nk cotcet2 kat blog..tpi memandangkan hari ahad yg tenang ni digunakan sepenuhnya utk bace entry2 menarik kawan2 sambil senyum2 sendri..so tetiba rase nk update blog..byk dah berubah since aku kat sabah..ade kwn2 yg dah kawen..ade kwn2 yg dah melahirkan baby comel2..ade yg dah keje n thats what life offers u about..

sape sangka sbb aku sndri tak sangka..ramadhan kali ni disambut di sabah..mmg tak pnh sangka...kalo kte sedar dlm byk2 bulan..bulan ramadhan la yg buatkan kte alert dgn waktu solat...especially maghrib and subuh..sbb tu dolu2 aku sgt rajin mnghadap tv utk tgk waktu buka puasa n imsak yg ditaja oleh minyak masak buruh..n everytime lapo2 tu slalu dok ckp dgn diri.."bestnye..org kat sbah buka pose awal..kul 6 lebih dah makan"..nahh..ambekk kau..skarang Allah makbulkan utk mengalaminya sendri..yeay!

antara kelainan berpuasa kat sni..satu berbuka lebih awal dari semenanjung...dan imsak pn lebih awal..makanya diri ini cuma bgun sahur jam 4.15pagi utk minum susu sekotak dan air suam..then sambung tdo..sbb kul 5.15 pagi nk bangun balik mandi..solat n ready utk pegi keje..

dua :: kelainan  ni mgkin utk diri penulis shje..bile beliau di sabah..bumi yg mane aku langsung takde sedara mara yg blh g tumpang berbuka same2..so aku mnjadi lebih berdikari...n lebih kepada bersyukur..ape yg ade itulah rezeki Allah utk mase ini..sepjg seminggu puasa ni aku tak la seaktif kat ipoh..kul 6 je g bazaar ngn ayh..bli aym golek..nasi kerabu..bihun tomyam..kerabu kerang dan sebagainya..tpi kat sni..perasaan tu kurg menjelma..bagus jugak..blh la berjimat..1st day puasa..dlm pada sume org plan nk makan ape..nk bli ape..kat bazaar mane..aku berckp dgn dri..Dewan selera pn ok...berbuka dgn pelajar2..choii..tpi bile ade org ajak join gi bazaar harusla pegi..n bile ade org nk blanja  makan juga harusla join..itu separuh dari rezeki juga bukan?

ramadhan sebagai penyuntik semangat baru..menjadikan diri lebih strong utk hadapi ujian yg lebih besar akn dtg..aku cukup takut andai aku tak mampu peroleh nikmat sebenar ramadhan...rata2 kite berusaha menjadikan diri kte terbaik dlm bulan ramadhan..diri aku sendri tak terkecuali..dan alangkah bagusnya kalo semangat ramadhan ni kekal utk bulan2 yg seterusnya..kalo mase ramadhan mampu utk habeskan surah al-bakarah sementara tunggu waktu berbuka,nape tidak bulan2 lain..jgn kata 286 ayt satu page pn liat..musykil jugak aku pn..mgkinkah kite lakukan kerana bulan ni bulan ramadhan?jadi dimana letaknya keikhlasan lakukan kerana Allah...smoga Allah memberi bimbingan slalu..

paling teruja utk menemui ramadhan kali ni sbb blh kurgkan jumpa si dia...ohh mmg akn jarang jumpa pn..sbb merentasi laut china selatan kan..pada mulanya agak susah nk trima..yela dlu buka pose same2...tpi ade kemanisannya bila berjauhan..kalo die kata die rindu..ada tanda ikhlas disitu..smoga Allah permudahkan urusannya menghabiskan master dan planning for future kami..andai itu yg ditakdirkanla...aku cuma merancang..hakikatnya berjauhan ni mmg menyedihkan..
i like this novel..tetibe
selamat menjalani ibadah puasa dan smoga ramadhan kali ini merupakan yg terbaik ever!!

berbuka dan menggembirakan mereka yg berjauhan dgn kluarga
 p/s: sempat lagi tayang gmbr blanje ank2 homeroom berbuka dgn kfc..tu je yg tecer mampu..huhu..

Sunday, July 3, 2011

kes buli skolah...bkn student je taww..ckgu pn kena

dgn hati yg tak tenteram utk menanti esok..mari la update blog.

as what topek always said dia tak pernah dgr aku ckp aku happy dok sabah,balik2 dok ngadu betapa norake nyer dok sni..mane idaknye aku sntiasa rase aku dibuli since day one aku kat sni..tapi takpe..cabaran hebat hanya utk org hewbat..yeah! 

awal2 masuk keje dlu aku dah dipaksa jadik warden..bese la ckgu baru..tpi kurg biase utk di borneo hokayy..kalo kat semenanjung la aku dipostingkan..aku rase aku tak kisah je kalo jadi warden..but not here..nk tau sebab ape...sbb if u attach jadik warden in borneo..n u are actually semenanjungnian..ko akn dideduct elaun yg super byk..elaun yg sume org dok kate2 kan.."wahh..keje sabah elaun tinggi..keje sabah akn kaye..buleh simpan duit"..the thing is mmg byk..rm930 per month..cube la calculate berape saye rugi per year..wahh tanak pikir...nnt tak pasal2 menempah tiket ke tanjung rambutan..by the way..aku dah blh trima kenyataan utk hal ini..being positive to think duit mmg bnda yg tak pnh cukup..so bersyukur la tuhan bagi byk tu je


2nd task of pembulian...aku terpaksa attend kursus yg mane it cut off my one week cuti..SPMa online..punye la aku semangat nk balik cuti..dah bli tiket balik tetibe kna attend kursus yg sepatutnye dihadiri oleh timbalan pengetua..makanye aku sorg la yg still blum ade no gaji time tu...sedangkan org lain dah memegang status guru cemerlang la.,timbalan pengetua la...tpi takpe...atleast i learn sumthing..n u are close actually nk setanding dgn mereka2 tu..ceh perasannn..

plus byk lagi pembulian2 kecil yg malas aku nk recall..kali ini skali ni disuruh menjadi penyelaras program maktab...sambutan hari guru...n u know what..tak pernah2 aku sambut hari guru bulan july hokayy..maktab ni je yg special..tgk la sape penyelaras bidan terjunnyer..mmg tak diduga kesukarannye..nk handle program yg ko sendrik tak pnh ade pengalaman melihat what last year event...mengucap pjg aku..kalo ye pn nk buli..kasik la nextyear,,atleast aku ade peluang tgk dis year punye n baiki for next year,ni tak..dis year ko bagi...aduhaii,dugaannn

tapi semangat aku kuat bile setiausaha aku adalah farah..senang bekerjasama dgn die...kasik keje sume buat..tpi langit tak selalu cerah...dah nk dekat2 majlisnye die dpt tukar keje..tukar keje ye..bkn tukar department ke atau tukar jadik kerani ke...so ringkaskan citer die dpt SPA...no more with mara..aku tak leh nk kate ape...so let her go...walaupun terasa gile kehilangan kawan baik kat sni...plus sape la nk tlg aku handle hari guru ni...ohh..cabaran

dgn berkat doa..finally esokla hari yg ditunggu2..dgn tema yg diputuskan dlm meeting is WHITE ELEGANCE..so can't imagine..cmne la esok...dok sebaris ngn pengetua ok...padahal baru keje tak sampai 5 bulan..hee
up to now aku dok risau..ape lagi menda2 kecik2 yg aku terlepas pandang...memandangkan aku zero experience..cume satu je blh bangga...aku guna pengalaman kat u dlu...kalo nk gerak kan program kna ade duit...n aku wujudkan jawatankuasa baru...yg mmg tak pnh ade dlm mane2 program...AJK TAJAAN...hee...teringt kat 8th dlu,so berkat usaha tajaan dpt rm2000 plus..so yg mmg confirm hadiah hari guru dis year mmg paling grand..kalo dlu2 bajet hadiah is rm10 punye barang...no wonder ckgu2 dpt gift kecik2 penghias meja...but this year..hadiah bernilai rm27 each...smoga sume org happy esok..sambil2 puji..sape la penyelaras hewbat ni...hahahah..muntah skarang..

esok i'll make sure that i will record sume persembahan n all...hoping for the best hari guru ever bertarikh 4 julai...bapak dah basi hari guru mrsm kk ni...tpi basi2 pn atleast sambut..till then..jumpa esok for the event

Sunday, May 8, 2011

ibu..a a ai aishiteru

first n foremost..HAPPY MOTHER'S DAY to IBU.

ibu...


dgn pnuh rase syukur pada tuhan sbb nadia masih ade peluang utk trus kongsi problem..kongsi air mata dgn insan bergelar ibu..sampai saat ini..saat yg paling indah tu adalah bile berpeluang baring atas riba ibu pas ibu solat.

thnx Allah sbb masih bagi nadia nikmat tu sbb ramai jugak antara kte yg dah tak berpeluang memanggil ibu bile dtg rase sakit..bile dtg rse takot...insyaALLAH doa anda2 semua sampai kpd insan yg sampai akhir hayat bergelar ibu

so ofcos la tajuk entry n isi entry hari ni adalah berkait ngn ibu chapa...Pn Fadzilah mohd Piah..
so not to bebel2 pjg..but just to recall balik setiap ayat2 ibu yg masih lagi menjadi harapan utk chapa trus berusaha utk menyediakan setiap darinya..sebagaimana beliau cube menyiapkan semua secara sempurna utk chapa n kakak dari dlu sampai la skrg

dari dlu ibu slalu pesan..kalo dpt duit raya..simpan,jgn guna..sbb nanti nk guna byr yuran skolah.
mmg syok sgt dpt duit raya mase dlu2.mcm2 nk bli..tpi kna simpan sbb nnt nk bayar yuran takde duit..
dlu2 slalu pikir nape bukan ayh ngn ibu je yg bayo..tpi bile dah besar pjg seperti sekarang baru chapa mengerti..IBU MENDIDIK KAMI BERDUA UTK BERDIKARI.


dlu ibu slalu ckp..ibu tak minta disalut emas..pada ibu ckup ade along n ya..
mmg realitinya..aku tak pnh nmpk ibu pakai emas.n skrg bile dah besar pjg..aku mengerti..IBU DULUKAN KAMI BERDUA UTK SETIAP PERKARA..biarpn die tak punya pape..

dlu ibu ckp.. jgn lawan ckp ayh..nnt menyesal bile ayh dah takde..realitinya..mase ayh tak sedar for about one day mase kat ijn dlu pn dah ckup buat along n ya sedih berhabes..ibu relax je sbb die sentiasa buat yg terbaik utk ayh..kitorg yg byk salah ni..dah cuak tgk ayh terkujur diam mcm tu..IBU TAK PERNAH MERUNGUT WALAU APE PUN SITUASI.


Hebatnye ibu..bukan mewah harta yg besarkan kitorg tpi cntoh ibu yg jadikan kitorg berdua mcm ni..lembut ibu..bebel ibu..jerit ibu..itulah yg aku rindu skrg..


kalo ibu tau ank2 nk balik..dia la org paling kalut nk masak..kalo along balik..kari sotong..asam pedas..n sume lauk yg along suke ibu akn masak...tak kurg ngn aku...bile aku balik..mmg pasti ade daging masak kicap TERUNGGUL ibu..


ibu tak pnh merungut kalo tak jumpe mak dia kalo kitorg gi kl..ibu ikutkan aje kemana kitorg nak tuju..walaupun pada hakikatnye dia sgt3 rindukan mak dia...kalo ade rezeki die berpeluang jumpa..kalo takde rezeki die nanges sorg2 je..tak sape tau..n cmne aku tau??sbb aku pnh curi2 tgk..n nmpk ibu nanges..skrg stiap kali gi kl..insyaAllah kitorg akn pastikan jenguk dua2 opah..be fare.

ibu...mcm mane agaknye nk jadi strong mcm ibu.. mcm mane agaknye nk jadi positive slalu mcm ibu..biar la org nk kate ape pn..die positif je..


beruntungnye ayh sbb ada ibu..tepatnya pilihan ayh sbb pilih ibu..because she will do everything for ayh..sanggup ape pun..jaga ayh mase sakit..tido kat lantai mase kat wad..terjaga tgh malam sbb cramp..n i still remember she say.."thanx ya...nasib baik ya ade..kalo tak ibu tak kuat"..padahal dia tak tau aku kuat disebabkan tgk ibu kuat..

dlu ibu pnh ckp..kalo ya dpt keje..ibu nk berenti keje...ibu dah tak larat..slalu sakit pinggang...n ayt tu buat aku slalu rase useless sbb tak dpt bagi ibu rehat..once aku dpt keje mara ni..ibu trus apply brenti keje...TERASA SGT AKU BERJAYA BUAT SEDIKIT BEBAN IBU TERLERAI..n now she is able to be with ayah all the time..

ibu jugak mmg kawan terbaik utk aku..bahkan sume citarasa aku dia tau..takyah nk tipu..aku sedih..kdg2 tak call pn ibu..tpi naluri dia sndri membuatkan die call aku..n finally terluah jugak sedih itu..

kdg2 bile tgk ibu tido aku tersenyum...sbb aku nmpk ibu penat n dapat rest..
smoga keluarga ini terus bahagia bersama..

i love u ibu.ai ai aishiteru..happy mother's day..



ibu..ya akn usahakan utk realisasikan impian ibu yang ibu kemukakan pada ya baru2 ni sebelum ya berumah tangga ke ape ke..ya akn ingt impian n ape yg ibu nk sgt2 tu,percayalah..ya sedang usahakan...


can't stop thinking of u ibu..n syukur sgt Allah tak ambik ibu...sbb Allah tau aku takkan pnh kuat tanpa ibu...n can't even imagine kalo satu hari nnt ilang ibu..

Sunday, May 1, 2011

while waiting for my flight

assalamualaikum.
insyaAllah sementara tunggu flight chapa jam 1.30 japgi..sempat kot nk kasik update skit.idea takde.just go with the flow of my finger right now.

first.aku alone skrg..but I shud always be glad that eventho i'm alone in person..but Allah still always here to guide me.sungguh.anda2 sume blh katekan..chapa tak mungkin alone..keramahan die takkan buat die alone..yupp..maybe its apply for sumtimes...again..SUMTIMES shaja

bile sampai mase n keadaan kte sume akn hadapi perasaan keseorangan itu..utk chapa zaman gelak ketawa gile-mengilai dah lame tak jengah kedlm hati..mgkin luaran ketawa..dlmannye sengsara...

aku punya sahabat2 yg sgt2 aku syg..sgt2 syg..tpi skrg mereka diberi sedikit ujian n aku jugak sgt mengharap ujian itu Allah uji utk kukuhkan ukhwah kami..seriously..aku hanya mampu berdoa agar mereka cpt2 berbaik...aku taknak ade yg akn kekok antara kte sume..n aku admit aku juga kdg2 terlebih tegas utk bersuara...and people have to expect the unexpected words from me...aku mintak ampun.u know who u are..

bile semakin jauh..hati semakin berat nk lepaskan..skrg aku sorg2 kat LCCT ni ditambah dgn mase yg agak lame utk menunggu...takpe..save journey insyaALLAH...aku terpikir...sume org sampai satu mase akn tinggalkan aku...yes.or maybe in other way aku tinggalkan org..mgkin dlu bond sahabat tu kuat...sbb kte cume ade kawan shja instead of family around us..tpi skrg masing2 dh mula didetikkan hati utk ade pasangan..aku dah didetik for about 4 years ++...tpi tak pernah sedetik pn utk aku lupe sahabat2 aku...trust memainkan peranan pnting disini...as example:dlu along single..skrg dah kawen..ade komitmen..family..anak sume...n yet fikiran jahat aku boleh je pikir yg aku akn ilang kakak yg concern pasal aku...now trust play it role...n keadaan ok je...sume tu ape yg kite pikir..so kalo katekan sahabat2 aku tinggalkan aku[itu perasaan aku] tapi actually komitmen mereka telah didivide kpada bahagian2 lain..aku kna admit..sampai satu mase mgkin aku pn akn alami perkara tu...trust them...and u won't loss them...aku jugak nk minta maaf pade kwn2 andai aku terlebih concern about topek n membuatkan korg terasa...tpi honestly kalo la situasi two incoming call at same time..or maybe cross call..aku mmg pilih utk menjwb call kawan..ihave my own reason..so dun worry..

ok..ape aku melalut ni..takpe...as i said...i'm writing not with guidance,go wit the flow.

skrg nk ckp ape ekk..ok..ape aku rase la..skrg perasaan aku cume nk berada disemenanjung...maka doakan la.. ok..skrg mase nk naik flight dah...got to go..bye..salam syg semenanjung..doakan chapa dpt transfer..amin..amin..

Monday, April 11, 2011

bukti aku rindu zaman u!!

salam..
dah lame rasenye tak jumpe kwn2 seperjuangan yg dlunya same2 berjuang mase kat uni.n semakin rse bahawa jauhnye ko chapa bile dorg wat reunion tpi ko tak dpt join..yelah..takkan nk habeskan gaji dok bli tiket flight je..eventho jarak airport adalah sejengkal dgn tmpat bekerja...[byklah ko punye sejengkal]...tpi atleast bersyukur la MRSM ni dok dkt ngn bndar kota kinabalu..dan bersyukurla ko punyai student2 yg super sopan..super hormat..super baik..super power...ehh..super kinta..oppss

maka..bukan itu yg nk dicarutkan dicoretkan disni..tpi chapa lebih kepada nk share momento bersama ngn dak2 uni dlu...rasenye..itulah pertemuan terakhir..except for those extra sweet people yg dtg antor sy ke airport..lambai2 serta membuatkan chapa perasan rase terbang ke obersee..

ayunyer tgn if..hee:) korg mmg terbaikkk

udoh mcm tangga aku tgk

dgr la ceritera chapa!!

gambor klas yang ramai takde [ponteng skolah ekk yg lain]

no politics issue!

gurly gurlzz

cik bakal puan.

bella excited..umai takde perasaan..chapa khusyuk

abg ini single..adik2 mahu?? 

 sekian..tu shaja yg chapa nk share sbb lesson plan bulum siyap..so kna pulun wat keje..satgi ade student nk mai blaja kat umai warden..see...i'm the very the penyayang warden one!

Saturday, April 9, 2011

PEARL BROOCH SABAH/MUTIARA SABAH

assalamualaikum..salam 1malaysia.

setelah beberapa entry kebelakangan ni menceritakan kisah chapa disabah..so kali ni kelainan skit..yupp..mmg la sy disabah..so sy dgn ini mengistiharkan semangat sy membuka bisnes sampingan menjual barangan2 "made from sabah" utk anda2 sume gunakan di semenanjung atau dimane2 aje la..

utk stock pertama ni..sy mulakan dgn benda yg paling org pikir2 dan pesan2 bile ade antara sedara mara-atok nenek g melancong ke sabah...yee..pandai...cm nila student saye...tak lain tak bukan "MUTIARA SABAH"...jgn la gundah gulana utk membeli dgn sy..since sy ikhlas menjual disamping berkongsi ilmu serba sedikit..supaya anda tidak mudah tertipu..

sdikit info dari penjual..yg sememangnye origin sabahan la..kang korg kate aku auta plak.since die tunjuk/buktikan n bkn hanya ckp2 mulut:

-pearl sabah yg asli terdiri dari air masin dan air tawar..ni yg original...yg air masin definately lbih mahal..sukar ditempa..which means die dlm bntuk asal...bulat.atau sedikit bujur cam ala2 telur gitu

-yang asli ni just ade 3 colour ajer...tnye la mane2 peniaga pn..cume ade BLACK.PEACH.WHITE

-yang asli ni maksudnye takde saduran..yg colour meriah purple,pink,biru,ijau tu sume dah disalut..so kalo nk buktikan senang je...try kikis tercabut ke takk..nk lagi extrem..cm brother tu tunjuk die bako..so yg bersalut ni akn tertanggal la ooppkoss..yg asli ni maintain gitu

so cukupla..pjg2 pn kome bkn nk wat research and publish paper pn kan...so memadai la sekadar.."oohh gtu ke..baru aku tauu"..haaa.ckup

masuk part promotion..takmo ckp pjg..

B 001 - SILVER
-MUTIARA ASLI WHITE
-RM 25/SET

B 002-SILVER
-MUTIARA ASLI BLACK
-RM 25/SET

B 003
-ROUND PEARL (THE ONLY ONE)
-RM25/SET

B 002-GOLD
-MUTIARA ASLI BLACK
-RM25/SET

B 004-SILVER
-MUTIARA ASLI PEACH
-RM25/SET

B 004-SILVER
-MUTIARA ASLI BLACK
-RM25/SET

B 002-SILVER
-MUTIARA ASLI WHITE
-RM 25/SET


A 007
-MUTIARA ASLI BLACK
-RM25/SET

A 006
-MUTIARA ASLI WHITE+CRYSTAL
-RM 25/SET

A 002
-brooch kristal swarovski
-RM 20/SET

A 003
-MUTIARA ASLI WHITE + RED CRYSTAL
-RM25/SET

A 004
-MUTIARA ASLI WHITE (DOUBLE LAYER)
-RM25/SET

A 005
-BROOCH KRISTAL SWAROVSKI
-RM20/SET

A 009-BIRU
-BROOCH CRYSTAL SWAROVSKI
-RM 17/SET!!

A 009-ORANGE
-BROOCH CRYSTAL SWAROVSKI
-RM 17/SET!!!

C 001
SMALL PIN!!
-MUTIARA SADURAN-GREY
-RM 6 EACH
-RM10/SET

C 002
SMALL PIN!!
-MUTIARA SADURAN-BABY BLUE
-RM 7/SET

C 002
SMALL PIN!!
-MUTIARA SADURAN-COKLAT
-RM 7/SET

C 001
SMALL PIN!!
-MUTIARA SADURAN-HIJAU
-RM 6 EACH
-RM10/SET

B 002-GOLD
-MUTIARA ASLI WHITE
-RM25/SET

B 004-GOLD
-MUTIARA ASLI PEACH
-RM25/SET

B 002-SILVER
-MUTIARA ASLI PEACH
-RM25/SET

B 004-GOLD
-MUTIARA ASLI BLACK
-RM25/SET

B 004-GOLD
-MUTIARA ASLI WHITE
-RM25/SET

B 005
-MUTIARA ASLI WHITE+RED KRISTAL
-RM25/SET

B 002-GOLD
-MUTIARA ASLI PEACH
-RM25/SET

B 001 - GOLD
-MUTIARA ASLI WHITE
-RM 25/SET

B 006
-MUTIARA ASLI BLACK
-RM25/SET

A 008
-MUTIARA ASLI BLACK+CRYSTAL
-RM25/SET

SMALL PIN
-MUTIARA AIR MASIN
-TERDAPAT 3 WARNA - PUTIH/HITAM/PEACH
-RM 4 EACH
BELI 3 RM 10.00 SAHAJA!!


OK...abes cuci mata..mari la pakat order yer...

cara::

  1. hubungi secara terus/sms/melalui facebook : 0124804002 (safa nadia)
  • berurusan secara sms/private msg saya di fb: chapadadia's fb
  • kalo sms tlg mention nama,alamat n items yg dipilih
  • dptkan confirmation dari saya..n blh la bank in ke akaun



acc no: 08160075861528(safa nadia bt sabian)




acc no: 158172906674 (safa nadia bt sabian)

acc no: 14171020224324 (safa nadia bt sabian)




items akn dipos dgn kadar paling segera..atau pn blh tempah bila saya balik semenanjung...automatics postage is FREE..

semua harga diatas tidak termasuk postage..