Sunday, December 18, 2011

bosang time lecture!!

salam
finally it comes to the end of the year..2011 is such a wonderful n challenging year that i never thought that i can go through it without patience..

rase cm baru je lagi berpantang bersama2 mommy irfan last year..rupenye mase berlalu dgn sgt pantas...mase ni last year dok pulun minta Allah makbulkan doa utk jadi sorg pendidik..n alhamdulillah Allah makes it true..interview..microteaching went smooth..n akhirnya jadi warga mara rasmi 21.2.2011..

menjadi seorg perantau sememangnye bkn mudah...n yg melaluinye mmg memerlukan kesabaran yg sgt2 tinggi...somehow aku still takot sbb aku suke merungut knapa aku kat sabah..pernah terkesan dihati dgn one of the post related to dun compare by my own sista  ..start bace tu trus cm...hurmmm..sgt la aku ni tak bersyukur..Allah has given you more than what u expected to get..He gaves u exactly what u want..so nape merunggut lagi??cm analogi la..ko minta nk choki2...tpi mak ko blikan choki2 plus a bar of cadbury..ko blh ckp tanak..tpi ko layak ke ckp tanak setelah kebaikan yg mak ko dah bagi??get it nadia?

so hopefully psni aku akn lebih bersyukur dgn "gift" ini...ibu pn slalu bgi semangat..kerja as pendidik ni mulia kata ibu...hari2 ade atleast 30org doakan kte...atleast..yeah!tu kalo sehari masuk sekelas je...mane mgkin...more than that..lgipun bile aku pikir sndri jadi ckgu ni bkn skadar mengajar..tpi mendidik student jadi org adalah tgjawab yg besar utk zaman skrg..smoga Allah sentiasa btulkan hati aku..n sntiasa jadikn aku hamba yg tau erti syukur yg sebenar...patut la along marah2 aritu...kalo nk compare...compare la dgn org yg kurg bernasib baik dari kte...so dat membuatkan kte lebih mensyukuri nikmat yg Allah bagi...paling mudah..syukur sbb still bernafas sbb ade org yg mgkin tidak lagi dpt nikmat tu pada saat kte dpt..get what i mean??

you will never know what is your future undertaking...kalo la ade org yg tau mase dpnnye..kan kucar kacir dibuatnye..doakan ajer yg terbaik...nway..i'm still hoping n not just hoping malah berusaha utk minta jugak pindah...n aku yakin Allah tu mmg lebih dari tahu isi kandungan hati aku ni..maybe not this fast..but hopefully ade sinar dapat pindah itu....obviously its too far..

by right skrg aku kat kolej poly-tech mara..undergoing my diploma in education during school holiday..semoga 2012 pn terasa cpt perjlnan nyer..so that aku blh grad dgn cepat n excellent..dip-ed ni best sbb jumpe balik member2 mase orientasi dlu.. n totally penat otak sbb dpt jadual yang super pack..but enjoy it very much... 1st day of lecture dah kna present..n bertuahnye sbb kna buli present kat dpn...baru ko tau perasaan student ko kan safa bile ko suh dorg present kat dpn..heee

0 comments:

Post a Comment