Sunday, July 3, 2011

kes buli skolah...bkn student je taww..ckgu pn kena

dgn hati yg tak tenteram utk menanti esok..mari la update blog.

as what topek always said dia tak pernah dgr aku ckp aku happy dok sabah,balik2 dok ngadu betapa norake nyer dok sni..mane idaknye aku sntiasa rase aku dibuli since day one aku kat sni..tapi takpe..cabaran hebat hanya utk org hewbat..yeah! 

awal2 masuk keje dlu aku dah dipaksa jadik warden..bese la ckgu baru..tpi kurg biase utk di borneo hokayy..kalo kat semenanjung la aku dipostingkan..aku rase aku tak kisah je kalo jadi warden..but not here..nk tau sebab ape...sbb if u attach jadik warden in borneo..n u are actually semenanjungnian..ko akn dideduct elaun yg super byk..elaun yg sume org dok kate2 kan.."wahh..keje sabah elaun tinggi..keje sabah akn kaye..buleh simpan duit"..the thing is mmg byk..rm930 per month..cube la calculate berape saye rugi per year..wahh tanak pikir...nnt tak pasal2 menempah tiket ke tanjung rambutan..by the way..aku dah blh trima kenyataan utk hal ini..being positive to think duit mmg bnda yg tak pnh cukup..so bersyukur la tuhan bagi byk tu je


2nd task of pembulian...aku terpaksa attend kursus yg mane it cut off my one week cuti..SPMa online..punye la aku semangat nk balik cuti..dah bli tiket balik tetibe kna attend kursus yg sepatutnye dihadiri oleh timbalan pengetua..makanye aku sorg la yg still blum ade no gaji time tu...sedangkan org lain dah memegang status guru cemerlang la.,timbalan pengetua la...tpi takpe...atleast i learn sumthing..n u are close actually nk setanding dgn mereka2 tu..ceh perasannn..

plus byk lagi pembulian2 kecil yg malas aku nk recall..kali ini skali ni disuruh menjadi penyelaras program maktab...sambutan hari guru...n u know what..tak pernah2 aku sambut hari guru bulan july hokayy..maktab ni je yg special..tgk la sape penyelaras bidan terjunnyer..mmg tak diduga kesukarannye..nk handle program yg ko sendrik tak pnh ade pengalaman melihat what last year event...mengucap pjg aku..kalo ye pn nk buli..kasik la nextyear,,atleast aku ade peluang tgk dis year punye n baiki for next year,ni tak..dis year ko bagi...aduhaii,dugaannn

tapi semangat aku kuat bile setiausaha aku adalah farah..senang bekerjasama dgn die...kasik keje sume buat..tpi langit tak selalu cerah...dah nk dekat2 majlisnye die dpt tukar keje..tukar keje ye..bkn tukar department ke atau tukar jadik kerani ke...so ringkaskan citer die dpt SPA...no more with mara..aku tak leh nk kate ape...so let her go...walaupun terasa gile kehilangan kawan baik kat sni...plus sape la nk tlg aku handle hari guru ni...ohh..cabaran

dgn berkat doa..finally esokla hari yg ditunggu2..dgn tema yg diputuskan dlm meeting is WHITE ELEGANCE..so can't imagine..cmne la esok...dok sebaris ngn pengetua ok...padahal baru keje tak sampai 5 bulan..hee
up to now aku dok risau..ape lagi menda2 kecik2 yg aku terlepas pandang...memandangkan aku zero experience..cume satu je blh bangga...aku guna pengalaman kat u dlu...kalo nk gerak kan program kna ade duit...n aku wujudkan jawatankuasa baru...yg mmg tak pnh ade dlm mane2 program...AJK TAJAAN...hee...teringt kat 8th dlu,so berkat usaha tajaan dpt rm2000 plus..so yg mmg confirm hadiah hari guru dis year mmg paling grand..kalo dlu2 bajet hadiah is rm10 punye barang...no wonder ckgu2 dpt gift kecik2 penghias meja...but this year..hadiah bernilai rm27 each...smoga sume org happy esok..sambil2 puji..sape la penyelaras hewbat ni...hahahah..muntah skarang..

esok i'll make sure that i will record sume persembahan n all...hoping for the best hari guru ever bertarikh 4 julai...bapak dah basi hari guru mrsm kk ni...tpi basi2 pn atleast sambut..till then..jumpa esok for the event

2 comments:

uchiha ct-k said...

safa......
saye berasa sedih membaca cerita anda....
i know u r strong...
so, be stronger yeh...
:)

miss ya!

taufiq said...

Safa, Abg pun sedey baca citer syg....cuma....ckp mmg senang.....abg syg syg...syg kena kuat k.....kadang2 buli nie....syg jgn layan mak cik tua tu k....rilek dan jgn stress k...syg jgn lah rase sunyi kat sane k.......

Post a Comment