Sunday, October 11, 2009

beraya sakan..thanx kepada yg mengopenkan rumah...

MySpaceseperti yg dijanjikan..aku kembali updatekan story pasal raya lagi...kali ni raya sakan+konvoi beraya ke rumah2 syamim,bella,saii,pedo,and umai.. hehe...pedo tak jadi wat open house sbb parents die bz..takpe2..lain kali gi umah ko lak...mane tau dlm mse terdekat ni ade kenduri mkn nsik minyak ko ke??huhuMySpace

beraya di rumah syamim aku tak smpat join...kat kl sentral dok tunggu yatt dgn setia..kire cm aku beraye kat kl sentral la...mcm2 jadi..tapi anggapkan aje as new experience utk aku...then cm dh lame rsenye tak kuar sorg2..and jumpe org2 pelik mcm uncle tu..dhla early in the morning lak tu..hehe..oleh sbb gmbr umah syamim takde aku n yatt..so pasti la tak lngkp kan..hoho...nway ni potret keluarga diumah syamim tnpe kitorg..

kan tak lengkap kan...heheh..

next is umah bella..mak die jamu kitorg mee rebus muor..sgt sedap smpai fizin menjadi geram dgn kuahnye..tpi bese kalo org geram dgn kuah msti la tmbh kuah..ni tak..tmbh ngn mee2 skali...nmpk sgt alasan..hahaha..

cm bese kitorg ni tak lngkp kalo tak bergmbr..alert je kalo nmpk camera..ape nk wat..dak 4th year mmg cmni..so bakal muntah la korg tgk gmbr yg byk..dari rumah ke rumah..

ni tyme baru2 smpai..so sumenye behave lagi..ayu kan kami2 ni sume..*jgn terpengaruh dgn tgn DEL..die nk tunjuk cincin ye sbnrnye..sile jgn timbulkan spekulasi...


ni plak konon2nye jejaka yg maseh mencari...eh silap..2 org tu je..yg merah tu dh berpunya..hehe..sorg tu ade myvi...sape nk sila angguk dagu  kepala..lagi sorg tu ade slr..ok la tu kan..kalo gadai byk gak dpt...hehe.. skrg kan sume org demam nk bli slr nyer camera..huhu..sape nk blh la angkat tgn...... -ade komisen tak tlg promote diorg ni..-hehe..mati aku kna nnt...

dlm gmbr ni jugak terkandungnye gmbr jejaka diblkg diorg tu...hah!yg tu confem tak available ek..tu ayh bella..wuhuuu..hot!


ni tyme jamu2 selera..perut pn dh bunyik2..ape lagi...eating tyme..


silang2 tgn nk rebut..huhu


meriah2!



nak join?hehe..sila2


bila dah kenyang..bergmbr la plak..
bermaaf-maafan..ke bergmbar-gmbaran...

*saii..ko lambai sape la tu..

sebelum ke rumah seterusnye..sempat lagi wat potret keluarga kat luar umah bella..

SELAMAT HARI RAYA...

next stop was umah saii........nk keumah mamat ni..siap bleyh nyanyi lagu balik kampung 30kali...punye aii jauhhhhhhh...MySpace but one thing..perjalanan jauh ni sgt berbaloibaloi..tmbh2 utk yan la...sbb die kna praktis jln jauh utk pulang jumpe mak mentua..huhu..jam lagi..bak kate saii..korg jln straight je sampai bosan...siap kitorg dh bosan pn tak sampai2 lagi...hehe...tapi bagus gak...makanan pn sempat digest....


ASSALAMUALAIKUM..MAKCIK..KAMI DTG NAK BERAYA..hehe..tu la mak saii ye kwn2...


kat umah saii pn kitorg skali lagi bermewah-mewahan dgn makanan...perghhhhh..sedap gile..siap ade..nasi impit berlauk...bkn calang2 lauk ok..siap ade aym masak sambal..sotong sambal..kuah lodeh yg warna puteh pilihan org jawa..then ade mee kari..dlm kuah die pnuh dgn udang..kerang..aym..sayur2..kentang..oohhh i lyke!!!sgt sedap..sume org makan bertambah2..seb baik aku takde abg..n seb baik akak die pn dah kawen..heheh...sgt pndai masak...

thumbs up!!



cam bese..potret keluarga pasti ade dimane2...hehe..


asyik2 muke kitorg.....bfnssdbfskj..

ape lagi..tag la kasut sendiri..hehe...cam facebook lak...huhu

scandal baru dirumahhh saiiiii..jeng3..abesla..smlm aku dh doa dah so dat awek fizin tetibe dpt mimpi address blog aku n tgk gmbr ni... MySpace  abesla...nnt die meroyan mcm ni...n ketuk2 ko mcm ni MySpace



dari petang sampai mlm kat umah saii..tak reti2 nk balik ape diorg ni..hehe..tapi overall mmg best..bergmbr2 dgn suasana umah saii yg cm ala2 nur kasih gtu..

sempat lagi dak2 ni.....aduyaii...no komen la..

destinasi seterusnye ke rumah umai..eventho masing2 perut dah kenyang..tapi bile tgk je spagheti mak umai masak sume org jadik kelaparan balik...tapi dah slow la skit...mata pn dah ngntokMySpace ...seb baik umah pedo tak jadi..kalo tak kire bersahur la kot kat umah ko pedo..hehe...kat umah umai pn lame jgak..smpat agi bncang2 pasal pngkor..syamim pn kuarkan theory die..kalo ikut dak ni..sume tempat slamat..hahahh..
anak tua empunya rumah.....
lihat la dunia..ini la wajah2 yg dah terbungkang kekenyangan..nk membuang pn takleh sbb umah umai kebetulan takde air..so sume org simpan2 je niat nk ke tandas...huhu...

muka kenyang yang pertama.......

muke kenyang yg kedua..tapi tak nmpak mukenye...
muke kenyang ketiga......
muke kenyang+senang hati keempat.......
muke ni aku tak sure..nak kate kenyang stil mengunyappp!!

akhir sekali.....cam bese setiap rumah kena ade potret keluarga..
gaya kanak2 spastik.....kecuali baju pink...lariksss

maka berakhirlah entry pjg berjela2 ngn gmbr2 yg maha byk..pening den nk upload mane satu.....kepada boypren2 dan gurlpren2 diluar sane..jgn la jeles..adegan2 ini cume diluar kawalan...kami semua still kawan n bile lagi nak gegila cmni........hehe *napela aku kna wat kenyataan cam org bersalah ini...aku kan naik kete ngn nabilla..heheh...love u guys.....u rocks!

0 comments:

Post a Comment