Wednesday, September 30, 2009

selamat hari raya....

setelah lame menghilang..huhu..chapa kembali..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..maaf zahir serta batin..agak lmbt gak aku wish hari raya ni..tapi raya kan sbulan..kire blum terlambat la ye..kalo ade salah silap jgn simpan dlm peti.. luahkan la isi hati..

berkisahkan tajuk hari raya.maka chapa mulakan crita dgn 2hari sblm raye..aku balik ipoh khamis..yakni lagi 3hari nk raye..tiket abes [ecece..tak cek pn lagi dh kate abes..] tapi aku assume abes sbb dh lmbt kot baru nk hegeh2 cari tiket..maka ayh bonda pn dtg la dari jauh nun dari ipoh smata2 nak amik aku..plus amik opah..curi dari chu sbb sape suh chu tanak balik raye ipoh..hua3..

drive balik tu beta yg drive..pergh..still ok..tak jam mcm umpama kna bawak roti evntho pose..ok la tak serabut pale..along lak balik jumaat mlm..malam yg aku sebuk wat kek pelangi kegemaran keluarga..tak sempat bawak balik..maklumla sedap sesangat..hehe..nk resipi..mintak dari zira..

bersahur utk kali terakhir..ari sabtu yg juga merupakan hari memasak buat kaum ibu..pagi tu kitorg digemparkan bile opah diserang strok..seriyes tak tipu!! start wit ayh n ibu yg realize opah yg try nk angkat air dari cawan ke mulut beliau tetibe umpama curah air ke daun keladi..eh silap..ke meja..followed by mulut opah start to senget sebelah kiri and her hand start jadi lembik..ok..itu tande2 strok n bkn lagi tanda2 malah strok yg sebenar..maka kelam kabut la umah encik sabian dgn tangisan aku yg cam tgk rancangan belief it or not..along call2 ambulans n luckily sampai within 10min camtu...gud luck pihak hospital..
5.40a.m..nmpak tak opah aku kat situ?


seb baik kitorg cepat..darah beku still smpat dcairkan..thank you Allah..opah dapat keluar on that day jugak..what a lucky one..but still kna take good care of her sbb dr ckp ade possibility utk kna balik..opah lucky sbb die kna tyme duduk..kalo die jatuh ke hape..sure susah skit..yela..dah tua kan..mane la kuat yg kite2 ni..and seb baik la darah beku tu blh cair..kalo tak blh jadi cam yasmin ahmad tau kwn2..

so hikmah disebaliknye..family chu beraya kat ipoh...hehe..chapa like it..beraya dirumah sendri..mmg best..ok..mari2 kembali happy beraya..



sebuah keluarga bahagia.....ayah ibu plan baju same2 kaler..tak aci..nk jugak..

kat tepi pintu pn jadik nak posing..

mereka lagi..hehe..
part ni aku suke..kakak kayo ni..suke bagi duet raye banyak2..hehe..cm tau2 je adek die takkan dapat byk collection tahun ni..tu sbb die kasik byk..heheh..

kitorg beraya kat kampung...smpat gak balik..tapi balik hari je..pastu singgah merata2..

sambut bday danish skali..happy bday..




hari raya akn lebih meriah kalo dpt jumpe sanak sedara yg ramai2 lagi..tahun ni blum lagi jmpa family yg lain2..kan the more the merrier..so bile agaknye ye dapat ketemu..ohh yer..sabtu ni open house umah bella..syamim..pedo..umai dan saii...mari mengemparkan umah diorg...huhu..

0 comments:

Post a Comment