Monday, August 10, 2009

mak kayo seketiko noks...

ape perasaan korg bile tibe2 check balance kat atm machine tu n tetibe gak la balance korg bertmbh dgn drastiknye??hihi..soklan tak blh bla...

ade la satu pagi ni..aku nk withdraw duit kat bnk..kuar je resit aku tgk balance aku cm ade angka 7..then berbisikla hati aku ni..apekah..byknye ko blnje safa..jpa kasi duit cpt je ko abeskan..dh tinggal 700 je..aiiiissehh..skali aku terpikir..mane ade aku blnje sebyk tu yg menybbkn duit aku tinggal 700 lbh je..aku kan berjimat cermat sem ni..hihi..aku pn tgk balik resit tu and tgk ade 4 angka n 700 suppose to be 3 angka..ok...tgk baik2..apekah????duit aku ade rm7448.13... ini suda bayeekk..heheh..gelak syaiton smbil tnjuk slip tu kat topek..tmbh jeles la mamat tu sbb die blum dpt jpa lagi... gmbr tak jelas sgt tpi blh nmpak skit2 kan yg ianya 4 angka start with 7

aku pn trus la tepon2 mmbr2 aku yg len..syera ckp die check tak de pn..so aku bertmbh cuak..apekah..mane dtg duit sbyk ni??sape lak yg bermurah ati nk bersedekah ni..hoho..mmg tak la kan..

pikir pnye pikir aku pn decide call ibu n kakak..atas nasehat diorg n aku pn taknk serabut2 kepala pikir mane dtg duit ni..halal ke haram segala..so better aku pulangkan..mmg la kalo ikut hati syaiton mmg segala aku nk bli..laptop..iphone..teheee..mula la berangan..tpi duit pn tak tau sumber dari mane...yg kelakarnye ade gak org yg kasik pndapat..ambikje la..durian runtuh la rezeki Allah bagi la..bla bla...hehe..seb baik aku waras jugak..n tak bermata duitan sgt eventho mata aku blink2 je evrytime tgk penyata bank tu..heheh..

so aku decide call jpa..n sebulat hati aku tak terkilan pn utk kehilangan jumlah sebyk tu dari akaun aku...call jpa lak..staff tu ckp name aku just ade kemasukkan sekali je dlm record diorg..okay aku bertmbh la gelabah....apekah durian runtuh??oohh tdak..aku sndiri pn takkan selesa nk gna duit tak bersumber ni...

esoknye aku call lagi..then staff tu pn cm kesian kat aku yg gundah gulana ni...then die ckp "takpe dik..akak cube check kat bhgian kewangan sbb kat bhgian tajaan,name adik mmg dimasukkan sekali je..nanti pape akak call and inform adik"....hehe..terasa jujur jugak ank pak sabian ni..kan kan kan....

on that day gak..ptg2 skit die call n mmg ade terdouble paid kat aku..so jpa akn berurusan ngn bank islam utk amik balik 4ribu lebih tu...siap yg besh..akak tu puji muji aku ckp aku ni amanah la jujur la segala sbb b4 ni ade je kes2 cam ni tpi student diamkan....hoho..tak tau la korg..tapi aku mmg tak blh nk diamkan sbb aku sgt bertmbh takot kot..let say terguna ke..sure aku tdo tak lena siap ade nitemare2..takmo2...so better ko amik la balik...n aku pn lega........

6 comments:

Lord Biohazard said...

baik la kononnye...

padahal... kt aku la ko nk tunjuk2 bagai... mentang2 la aku dlm process... tu pon tak tau dpt ke tak... arghhh.. mental!

epullani said...

ishh.. nape pulangkan balik..
heheheheh
sayang tuh..
diam kan je..
leh bli iphone..
wakakkaak

safa nadia sabian.. said...

yolah memem...sape suh ko lalu time aku baru dpt durian runtuh..mmg la aku show off kat ko..heheh...gelak evil

safa nadia sabian.. said...

hehe..epul..mmg la syg tpi bkn hak saye..so bagi la balik...rmai gak memember rapat yg blum dpt duit tajaan lagi..heee

noorhafhizah said...

bagus safa..kang makan duit tu kembong lak perut!! hehe

safa nadia sabian.. said...

tu la pasal kak...jdi ikan kembung kang..mmg tak sanggup..hehe

Post a Comment