Sunday, August 23, 2009

berpicnic di sg kanching


duhai blog..meh nk update skit bout our journey or sort of picnic which make us unite as the super duper senior of physic department..huu...

akhirnye saat yg paling sumer org tunggu berlaku gak..n paling best aku sgt happy coz mmg dh lame tak main air terjun..

venue:sg kanching..or ayah called it templer park eventho aku dah juta kali ckp picnic kat sg kanching..die still nk ckp templer park..ok ok..ayah menang la..

perjlnan yg penuh ranjau dan duri ni..lets start the story..plus akn byk gmbr yg blh buat sume org muak tgk..hambeek ko..i tetap lyke..

ok..mlm b4 tu,we all gather kat umah nad..aku,umai,lin n nad..msti la kna ade nad kan..name pn nk g umah nad..ape daa..ok2..kitorg selaku ajk makanan tidak terlantik..again!!aku jdik makanan nyer org...so no wonder la aku sebambam ini ye kawan2..

yang bestnye aku sendrik pn cam tak caye je aku mampu memasak..huhu..ya rite..aku mmg tak pndai masak..tpi mlm tu....pergh..berpeluh2 aku masak...maybe tu la secret recipenye kowt..haha..si lindut pn suplo ribu kali kuar dapur sbb nk lap peluh..akhirnye penat lelah kitorg dibantu asst nad n umai menjadila menu kitorg..aym siap dimarinade sbyk 6ekor n bihun goreng yg mmg sedap plus sgt bertahan lame...punye la aku riso die basi..rupenya sampai ptg tu still elok n sedap..
ok citer pagi tu lak..sume org dah siap2 nk gerak si umai yg kelibut skit ni pn jadi tak keruan..abes dikuncinye umah si nad dgn anak kunci still kat dlm umah...oohh..gelabah sume org seketika..then nad solve it by taking the spare key at her sys house which is not so far from her house..ok..so settle one thing..
next..kitorg dikejutkan dgn si saii lak..moto die wat hal..adoi..tu la asyik depend kan memem..moto pn majuk..tpi tu pn settle coz he decide tuk naik tren je..

next si pedro lak msg ckp mak die lupe anta kete..adoiyai..ni lagi pening sbb aku naik kete die..jgn lak ckp sape takde kete kna tinggal..mati aku nanges seng
sorg..tpi akhirnye solve gak sbb die berjaya gi amik kat opis mak die kat putrajaya eventho sesat melarat smpai kna gerak kul seblas lebey tak silap..then mat toy pn tak dpt join sbb demam..terkeciwa skit sbb mat toy takde..kitorg kan nak raikan die n ragib.. sampai kat kanching yg totally menarik tu membuatkan aku rase tak yah describe bebyk..pics will continue telling the story..i loike..
owh sgt besh...tyme mandi kitorg men game "dengar dan perhatikan"..muka fizin sgt semangat..sampai skrg aku still confuse game tu..apekah??


penat2 mandi naik lak memasak...tyme masak pn sekali lagi fizin wat lawak..
mintak lagi shoshej..sgt kelakar..tershashul2 sbb excited kot..

ok2..enufla sfa utk entry yg ni..nnt aku hapdate la sambungannye ktorg sambung lepak kat venue baik punya...heheh..iaitu kat umah ragib..gmbr2 unite akan diupload kemudian yer...

owh..smoga silaturrahim ini kekal..rindu sume...

0 comments:

Post a Comment