Sunday, June 7, 2009

chapa tak suke bile sedeyh..

sambil update blog yg dh berkurun aku tak hapdate sambil menjadi ala2 operator jwb tepon..hoho..arini aku no longer kuar rayap2 ngn pakcik2 doket tu..sad ending yg menyentuh hati..haha..mari hayati cerite chapa...

jumaat lps last day aku ikut team fibre kluar2 repair pape yg rosak..n last week aku follow patchi jaafar..since pakcik yg slalu aku follow tu cuti sminggu..no more gelak rancak..tpi ngn pakcik jaafar ni pn best gak..ssgt workaholic..ape yg patut disentuhkan??? aku kna marah..yup aku kna marah..ayah naik hangin sbb aku balik lmbt..mmg la lmbt tahap jebon tapi ape nk wat..keje pnye pasal..

aku ngn partner aku si dayah yg tak kurg sengetnyer cam aku..bezt je rase practical ni ade partner2 yg best..wan pn best..kitorg stay kat tapak perindustrian tu dari nmpk matahari sampaila nmpk bulan..hoho..

tepat kul 3
aku : ayah..arini org balik lewat..so takyah amik..pakcik tu akan hanta..
ayah: ok..

aku ngn dayah bknnyer tlg watpe pn..mane la kitorg tau cmner nk reset card ke repair system down ke..kang bertmbh down jadiknye..so kitorg ni dok la lpak2 je la sambil tgk pakcik ngn sorg enginneer ni repair..giler tekun engr tu..tak tgor kitorg pn..mencik..hahah..

tepat kul 6
msg ibu.."ibu..ya lmbt lgi tau..jgn rso2..ya ok"...pastu mak aku reply kul 7.30 kowt..bese la kelambatan mak aku reply sudah menjadi kebiasaan...ibu just reply.."ok..ni dah masuk mghrib"..
boleh la kan time aku sebuk2 ni ramai lak yg perlukan aku...pn nur plak msg.."safa,esok jadi tau ngajar kat tusyen"...aku pn cam pening da..giler hape..rumah pn aku tak jejak lagi..mane la aku sempat nk prepare ape nk ajar...physic itu bukan sbjek senang...aku tanak la buat cincai2...amanah tu..nnt aku kna tnggung dosa..yaww..takmo..

sambung keje..

then kul 8 lebih2 tu pakcik ajak balik..."biar pakcik hanta kamu dlu...pakcik pn ade anak...msti mak ayh kamu rsau..nnt pakcik dtg balik"....

kitorg honestly tak kisah balik lmbt..yela..agi pn arini ari last..dgn pakcik yg lngsung tak mkn..sian die..so b4 die hanta kitorg die ckp die teringin nk blnje kitorg mkn...kitorg minum je..dah mkn ngn uncle raman time pakcik dok wat keje..tgh2 pakcik mkn..ibu call...waaaaa...ini la yg pling menyentuh hati...ayah marah2..habes sgala maki hamun kuar...aku diam je...aku yakin smpai umah sure kna lagi...takpe la...ape nk wat..bkn semua org faham situasi aku..all da way nk samapai umah aku..mata aku cam sgt2 nk nanges...

dirumah..
ayh nmpk sgt scary..aku pn tak brani nk tegur..skali kuceng aku si darling tu pi ngiau2 dpn die...sian aku tgk..ayh sepak kuceng kesygan die sndiri sbb nk lepas geram kat aku...ape lagi..nek atas cpt2 n nanges kat alonggg.....sedih sgt...

heheh..skrg dah ok..ayh pn dah ok..dah blh gurau2 balik..cis..wat penat je aku cuak..hahah..

4 comments:

nurul hidaya said...

oit..nasib baik puji aku..tidak siap ko..hehehe

safa nadia sabian.. said...

cptnye bace..baru aje post..makcik sblh aku dah pndng2 nieyh...hahah

radzdynna said...

hehe...sabar ye chapa...
kdg2 diorg marah sbb diorg risau kt kiter...
the best thing to do is just senyap jer...
kdg2,lg kiter berckp lg bnda tu jd worst...
=)

pukimak said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment