Tuesday, March 16, 2010

ohh..tak penting..

why should i be in the case of tension..nape chapa yg dulu ceria tapi kini slalu murung..tension..stress??

i've been blog walking to find some info and input to my soul..ya..sudah hmpir 4bulan chapa dirumah..with the status  of "penganggur"..the status that i really heart hate to the most..

walaupun my daily routine tak lah begitu worst to compare with others yg melalui liku2 jalan hidup yg lebih sukar..i remember my fren said,"relax safa..kite tak la teruk sgt..kawan kami yg dh setahun menganggur until now..n sadly he/she lost his/her father baru2 ni..n lebih sedih die adalah anak sulung"...ooohh Allah..pity sgt.. n for that i get the strength utk tidak loss weight hope.

plus..taufiq jugak baru hilang mama sebelum sempat tgk dia pakai jubah and terima ijazah makes me feel Allah itu adil...kalo lah chapa yg hadapi dugaan mcm mereka2 ini..adakah aku mampu hadapinya..n i salute them..mereka sgt sabar..

for those who have been in my shoes b4..u will know..how sad to be at home..jobless evntho u have a degree in your hand..

skrg..ape yg mampu buat chapa still smile is my students..walaupun income tidak sebanyak mane..tapi i'm  glad i can help them..for atleast they can improve from C to B..or from fail to pass...terharu dgr one of them score A for maths yg sebelum ni tak pnh terpikir akan dpt A..bkn kerana cikgu..tpi kerana kamu sendiri yg usahakan..

but now...i've to plan..

waiting itu sgt menyakitkan..so i want to make it this way...kalo tidak kerja2 jugak..chapa tidak akn memilih lagi..tukar bidang if terpakse..or further belajar..no choice!!

any idea?

0 comments:

Post a Comment