Saturday, May 8, 2010

prihatin..anda bagaimana??

salam buat yg masih membaca..hehe..sememangnye lame dah jari ni tak menari2 menukilkan ape yg dirasekan oleh hati..

idea yg kurg lately utk dikongsi..walaupun mcm2 yg berlaku semenjak kebelakangan ni..tpi nk membuat karangan kat blog ni terasa lazy nyer tahap dewa..

mungkin dh ramai yg dgr lagu harapan tanpa suara..aku pn dh slalu jugak tgk kat tv..tapi betapa sedihnye setiap kali tgk video tu mmg tak terkira..nambelas kali tgk pn still kuar jugak air mata..

knapa la masih ade manusia yg terlalu kejam membuang bayi yg langsung tak berdosa..dh mmg ternyata la yg membuang itu mgkin jugak terdiri dari kelahiran yg tidak sah..bayi luar nikah..tapi cuba la kite renungkan nasib bayi tu..bukan die yg pinta utk dilahirkan ke dunia..ni tak..dh lahir terseksa plak tu sebelum menemui ajal di merata2..tong sampah la..loji dan sebagainya...andai la bayi ini mampu menyuarakan betapa sejuknya dan deritanya yg die alami awal2 usia kelahiran..kite yg melihat ni pn tak sanggup tenung lame2..sayu sgt..

masih ramai org kat luar sane yg usaha macam2 cara nk dapatkan anak..tapi Allah belum kurniakan rezeki..bahkan pengalaman org yg pernah bersalin pn rata2 ckp sakit bersalin tu adalah sakit yg takda tolok bandingnya..tapi nape la mereka2 ni sanggup..dh lahirkan dibuang sebegitu rupa...dhlah dosa terlanjur tu dah mmg besar..ditambah lagi dgn dosa membunuh...aduhai manusia...berilah peluang bayi2 ni untuk hidup seperti kita...

see..dh teremosi dh aku mengarang dlm takde idea ni..hehehe..tpi serious..chapa mmg takleh tgk bayi2 ni terseksa..sejuk tanpa diberikan peluang lihat dunia..smoga adik2 kekal disyurga...



hayati lah lagu ni...n sokong la kempen kami prihatin..sesungguhnya chapa prihatin...sbb aku tak pernah berpeluang punya ADIK..tpi Allah mengurniakan peluang untuk punya anak sedara yg bakal temui cikdya..insyaALLAH by this november..doakan2 kakak sy sentiasa sehat..

0 comments:

Post a Comment