Wednesday, February 24, 2010

kawennye kakak dgn abg jemil





it has been three weeks..lambatnye update kan crita..actually dah lame nk update two important story to the blog...suka duka yg chapa alami dlm 2 minggu ni..alhamdulillah sgala yg kami sekeluarga rncangkan berjaya terlaksana dgn mudah...thnx Allah krn memudahkan urusan kami..and i'm very proud..everything goes well...sgt2 well..

tanggal 30 jan 2010 menjadi saksi cinta buat kakak dan abg tercinta..dgn skali lafaz..maka termeterailah janji kakak sbg seorg isteri kepada pasangannya azmil fakhri ahmad..not much to tell about how they meet mcm citer how i met ur mother tu...hehe..nnt korg sume tdo lak...dh la entry ni bakal jadi pjg...so memadai la aku bercerita ttg cinta..eh bukan...ttg majlis resepsi kakak aku yg sebenarnye tak femes dimata ku..tapi rupe2nye femes dimata media....ecece..kawen masuk paper..so kire aku terpaksa terima yg die femes dari aku...oohh..i dun like..

kenduri yg bermula dari hari jumaat lagi..jam 3 ptg majlis khatam al-quran..pastu mlm plak ade doa slamat..dijamukan dgn hidangan nasi ayam yg sedap hingga menjilat siku n bubur jagung..bese la kalo chapa yg make the order msti mcm kna ade je bubur jagung tu..ish2...dari zaman kat u lagi suka sgt bubur jagung...tapi yg ni..tak sempat rase pn...terlalu bz...

pagi esoknye...seperti yg dinanti2kan..akad nikah bersama yob saidin..owhh...ustaz yob ni pn tak kurg femesnye..mula2 sume org mcm tak berapa berkenan cara beliau yg strict tapi bile dah bertemu mata bertentang mata gitu...terjatuh syg pulak kat dia...mmg ternyata..naib kadi ni terkenal dgn garangnye disekitar kawasan ipoh dah kawasan2 yg sewaktu dgnnye...tp pada aku..strict beliau ini bertempat...takde main suke2 je nk marah sna sini...i like his way...muka wajib garang..tapi santun katanya...khutbah nikah yg sgt2 memberi impact to sume org...menarik penyampaiannye.. ok mempersembahkan....


inilah..naib kadi yg kitorg sygi niyh..ecece...

ok next..acara yg aku paling suke tgk..ape lagi..part2 yg sweet tu la..


antara sanak saudara yg memeriahkan...sgt ramai sampai bikin kadi pn takot..hua2..

ok..next acara kat dewan cempaka sari..silveritage ipoh..tyme kat dewan aku tak sempat tgk ape yg berlaku kat dlm...sebuk kumpul duit kat pintu masuk..hehe..takde la...sebuk salam-salaman dgn guest yg dtg sambil bwk hadiah besar2 bagak...seb baik takde yg kasik tong gas ke..kalo tak jenuh nk angkat naik hurricane pakcik anuar..
the family.

guest yg dtg mak aiii...punye la ramai..mule2 tu aku cuak takot makanan tak cukup..tapi alhamdulillah PAK BERAHIM yg sememangnye terkenal dgn masakan yg sedap tlh berjaya mencukupkan..bahkan ade jugak lebih2 yg boleh bawak balik n sedekah kat jiran2 yg membantu..sgt seronok tgk kenduri yg begitu ramai...non stop people come in and out....sume org puji...i like!!! bkn senang nk kumpulkan semua sedara yg jauh2..tapi alhamdulillah Allah permudahkan perjalanan mereka sampai dari kampung..kl dan merata2 alam..sorry..kitorg tak sempat nk bubuh signage jalan ke dewan tu...al-maklumlah..kaki tgn tak ramai..

the following weeknye kitorg ke kedah utk menghantar pulak..gerak dari kl after maghrib on friday tu..dlm perjalanan ke kedah aku msg2 ngn topek..then bile coverage pn dh tak bape nk ade kitorg stop la msg..dlm kul 10.15 tu die call..mmg tyme tu dgr tak dgr je sbb coverage kat highway cm tak bape best..then die bersungguh2 nk ckp jugak..aku dh agak dh...mesti sumting yg important..mlm tu jugak topek kehilangan mama.......ok sambungan nyer pada next entry k..

hee..sampai kedah dok kat homestay area jitra..the next day g kodiang..kat kodiang pn best sbb meriah gile..siap kakak ngn abg jemil berarak naik keta antik warna kuning...that was so sweet..kitorg yg kat belakang dok follow ni teruja gile..kat kedah TPM dtg since mak abg jemil ni ketua wanita umno kodiang...beshla mereka dpt masuk paper berita mingguan..hehe..
can u see the TPM there..haha..promote2.

thnx jugak kat kwn2 aku yg dtg hari tu..yg tak dtg pn aku faham..tyme tu bkn nyer cuti so agak susah korg nk dtg..kan3..nnt kenduri aku korg WAJIB dtg tau..tapi bile tu tak tau la lagi...long journey to go ni...
the frenx.

hehhe
smoga akak bhgia sampai akhir hayat..rajin2 masak ye kak ooii

4 comments:

intansafarinaz said...

wei bacin, mana ada 'hurricane pakcik anuar..' storm la wehhhhh....

and one more thing, kite mmg rajin masak ye.. sblum kawen pun jemil dah byk kali rasa masakan kite tau.. hahahha

safa nadia sabian.. said...

hurricane la..mmg la bkn yg rock me like a hurricane tu..tapi mmg hurricane..wait for my next entry..akn ku buktikan

uchiha ct-k said...

memang meriah gilee.....
patut nye ko ltak r skali gmba surat khabar tu...
bukti beb...bukti...
hahahaha

safa nadia sabian.. said...

uish..takleyh tunjuk bukti2 ni..kang die bertambh femes..kalah la i..u ni...

Post a Comment