Friday, November 13, 2009

malang bertukar gumbire..

apekah malang berkronologi ini akn kembali lagi..ohhh..mintak dijauhkan...
pagi2 lagi bgun dgn perut yg meragam..dok mengulang g toilet tak sudah2..



then tgh siap2..aku pn cek slip peksa...cek pnya cek...takde......hati dah mula gelabah..rumate aku sume dah siap2 nk turun..aku cari punya cari..tetap takde..ok..kat mane ko duduk duhai purse syg...aku bertambah gelabah plus perut jadi double saketnye...camne nk exam..dah la paper start 8.30 pg..aku pn turun aje dewan makan n tnye2 makcik dewan tu..sume ckp takde..so ape lagi..no choice..just go to bp..n nnt settle kat sane..
ok syukur jugak rumate aku bwk keta..so blh sampai bgnan peksa tu awal...trus la g seksyen peksa..wat muke kesian n ckp purse saye ilang...seb baik dpt slip sementara..so kire dh blh masuk exam history n philosophy science..

abes part gelabah n fokus kat exam yg akn start lagi beberapa minit...then masuk peksa n jwab aje la labu...

abes je exam trus g bank islam..block card..sekali lagi aku wat muke kesian..

aku             :  pakcik..blh tak sebelum block kad ni saya nk kuarkan duit skit..
pakcik bank : mane blh dik..ape dokumen pn takde ni..
aku             :  tapi pakcik sye dah ilang sumenye..duit pn takde ni..

agaknye muke aku nmpk sgt meng-kesiankan die..die pn bagi aku kuarkan duit..tapi cm kna jwb kuiz la plak ngn die..sbb nk konfem kan safa nadia itu adalah aku...ya...so mule die tanye name ibu..alamat umah aku..no hp ayh..baki terakhir akaun..n tak blh bla nye die suh aku sebut ic laju2..hahah..aku pn selaju2 nye sebut ic aku..hahha..kartun sgt..tapi tak leh kuar byk so blh la sekadar nk survive seminggu lagi..

then hujan pn dah renyai2..topek plak dari tadi marah2..perlu la kan...aku dah la mmg tension ilang purse pastu die marah2...yelah pek..gf kamu ini cuai..mencik2!!

sbbkan ujan..aku pn suh die balik..aku blh handle menda ni..chapa yakin!!

aku akui..tyme tu rase nk nanges je..dh la saket prut tak ilang2..purse pn nak ilang..tetibe tringat umai...yaa..budak ini dan aku senaseb..ilang purse..tapi die ilang hari isnin aitu..n die lucky jugak la..sbb slip masuk exam n matrik card takde dlm purse...so aku lebih malang,..aku pn call die..tnye ape prosedur nk wat kalo ilang purse..memandangkan die ade experience..haha..so katenye kna g report polis..nnt org jahat salah gna ic aku mau aku yg kna lak..oh btul jugak!!maka..tak pikir pjg..trus naik teksi g balai polis..

sekali lagi aku wat muke kesian..haha..naik2 teksi trus aku tnye:

aku          : abg..tau tak balai polis paling dkt kat mane?
abg teksi  : ermmm..menara telekom..
aku          : ok..
abg teksi  : nape nk g balai dik?
aku          : purse sy ilang..
abg teksi  : la...siannye..ni naik teksi ni ade duit tak nak bayar?

apekah soklan ini........mata duitan..ceiittt

aku         : ade la skit...dgn muka kesian tu pasti
abg teksi : takpe la abg kasi diskaun...2 hengget dah la...

owhh tocei2..bkn senang nk dapat ek..teksi skrg..masuk letak buntut je dah start ngn 3 hengget..

then wat la report segala......settle sume..aku tak pikir pjg..aku jln kaki je sambil layan perasaan...agak jauh dari menara tu nk g library nye bus stop...

dah alang2 lalu kat tasek aku pn singgah cimb..ok block kad lagi..tadi bank islam..ini la susahnye byk bank tapi tak byk duet..haha..kat cimb jumpe guard..

aku       : pakcik..saye nk block kad..nk kna amik nombor ke?
guard    : takyah...g tepon...


aku pn pelik..suh aku tepon..sambil bwk aku kat tmpat tepon..punye la kuno aku ni p tnye "ok..pakcik ape numbernye?..pakcik pn ckp..takyah nombor..nnt operator tu ckp sndri..hahah...malu aku..takpe experience2..

so settle block kad..then g seksyen kemasukan [skr]..wat aduan ilang kad matrik..dah isi borang2 yg sepatutnye...pastu die suh g ptm n wat kad baru..

make aku pn jln la lagi memandangkan nk naik bas pn takut..mane ade kad matrik..mau kna halau kang..so jln2..settle kan kad matrik..ok..isnin ni siap!!n byr la rm15..

then jumpe zra..borak2..ngadu masalah..hehe..die pn ade peksa ptg ni..so pas die g peksa aku pn cdg nk balik kolej..tunggu bas..kalo pakcik tak bagi jugak naik..mau aku tunggu sgala report polis aku..sampai kolej terserempak ngn if..

luahan masalah lagi...hahah..die yg ondaway nk g pejabat kolej utk isi borang tamat stay kolej...so aku pn dah alang2..wat la skali...dah isi2..n kebetulan ade column no bilik..ye la kan nk check out..then aku sempat gak tnye  makcik yg kat kaunter tu..mmg kamceng dah ngn along niyh...tnye ade tak jumpe dompet..die ckp takde..so takpe la..menda dah jadi......aku pn jln balik bilik n ready nk tdo..takleyh pikir pjg..sume org dah marah2 aku...so aku kna tdo..bkn topek je marah..akak aku pn marah..ye la..b4 ni aku pnah ilang phn..skarg purse lak..

tetibe..mata baru nk lelap..ade org ketuk pintu..

bukak2..ehhhhh..along...muke ceria sbb nampak makcik tu bwk purse aku..

aku      :mane jumpe along?
along    : tadi ade budak bagi kat pejabat..along turs teringat kamu..along bukak tgk kad kamu..mmg kamu..pastu along pn tgk borg kamu isi tadi..ade nombor bilik...naseb baik jumpa.....

ahaaaaaa..akhirnye..jumpe jugak..jgn jadi lagi..please2..takmo jln kaki sorg2 lagi lintas jln besau..

p/s : nway.....hari ni aku dan dia genap 34bulan bersama.....tapi tak smpat wish sbb sgt kelamkabut..sorry encek taufiq asraf..gf kamu ini mmg cuai dan buat kamu asyik tension melayan kerenah saya..saya bkn yg terbaik..itu pasti..

9 comments:

epullani said...

hehhe.. sian sangat2 bace cite kamu nhe.. neway.. sukurr la da jmpe balik kan purse tuh..

eyena said...

cian kat kamu laa.. hahaii mujur jumpa balik kan..tapi ish2.. susah2 payah kamu berjalan uruskan semua menda2 tu kan..huu

paling terharu pakcik texi tu..ahaii apapon syukur da jumpa balik..

and nak ucap selamat ulang tahun perkenalan ke 34 bulan eh.. peace!!

LordBiohazard said...

kabut btol.. nasib baik jumpe balik... ko kne sian kt umai.. tak jumpe pon.. ko pon kene sian kt aku gak.. haha

dah final sem.. wat ape buat matric card baru lg..

safa nadia sabian.. said...

thnx epul..haha..ape nk wat malang sungguh aku niyh..

safa nadia sabian.. said...

tau takpe..abg tksi yg baik hati..nway thnx..harapkan kekal sampai akhir hayat

safa nadia sabian.. said...

memem..apekah reasonnye aku kna sian kat ko?ko pn ilang gak ke???ish..careless btul ko niyh..hahahaha...

nway..kad matric still kna wat la wei..aku pn dah tnye dah kot2 takyah wat sbb final sem..org tu ckp..nnt nk konvo nnt kna bagi kad matric..

zue anak sudin said...

oloh,kesiannye..zue faham prasaan safa. huhu.. sabar2. ujian tahap kesabaran + keredhaan. huhu..

tahniah sudah 34 bulan ngan en bf. =p smoga berkekalan sampai ke jinjang pelamin~ amiin~ =)

p/s: jgn cuai lg!!! pakai je la porch beg pasni! haha..

safa nadia sabian.. said...

thnx for the wish zue..a'ah la pasni kna bli porch beg..lilit kat pinggang..tak pun gmntung sume bnda kat leher..hp nk ilang..purse nk ilang..hahah..

Aya Khumyra said...

safa..safa...haihhh..
alhamdulillah tak ilang btol2..huhu ;)

Post a Comment