Tuesday, May 1, 2012

lembu dara saye!


assalamualaikum..

selamat hari pekerja untuk sume tak kira anda buruh kasar atau buruh lembut..smlm sabah dilanda raksasa gorgon agaknye apabila hampir seluruh sabah tak de elektrik..aku pn xsedar start kul bape takde current tp yg pasti terjaga kul 4 pagi sbb panas gile..tgk sekeliling gelap gulitas..maka si penakut ni pn meraba2 mencari suis emergency lamp..dapat sumber chaya skit tdo balik..kul 5 tu selak tingkap tgk mmg gelap gila maktab...mula2 terpikir gak kot2 aku je tak byar bil elektrik,rupe2nye mmg takde api bak kata org dolu2..gi skolah pn pakai baju yg takyah gosok..the whole day kat skolah takde current n dipercayai raksasa ni telah melekat ditransformer terbesar sabah kot..sampai ke keningau sandakan sume pn takde..so arini mmg sesuai sgt lah diberi cuti sempena semalam takde letrik..

maka coti2 ni uolls, aku trase rajin la nk hapdate blog ni..hurmm..nk cite pasal lembu dara i la uolls..bkn niat nk tunjuk2 ke hape..kalo korg terdetik begitu silalah berhenti membaca...aku menulis sebagai kenangan je..its like finally ape yg ditunggu2 menjadi kenyataan..here you go..




lembu ofcos everywhere!


pi kenduri student dapat further in medic..


penyejuk hati didalam kereta,tgk pale die goyang2 


LD- lembu dara-


pandangan belakang..

kereta ni menjadi pilihan bila tgk harganya..ofchoss b4 ni tak pnh terpikir pn akn pkai kereta ni,paling2 aku akn amik saga ataupn pesona..survey punya survey ade brand new honda city labuan 62k..mase tu trus cek harga sbnr honda..n its 94k in sabah,92k in semenanjung..so dlm hati btul ke ni..trus call n deal thru phone saje dgn dealer kreta dilabuan ni,sampai la hari ni...beliau byk membantu..thnx Hj.

kereta ni ade sjarah sendiri..bak kata my aunty.."bagus nadia ni...amik kreta sempena bday kakak nyer,no plat sempena name ayhnye"...hahaha..mak gee ni mmg lawak.

but i should say..agak la...sy amik kreta tarikh bday my sis..on friday(27/4)..n insyaAllah no plat LD 9403 tu mgkin sementara..itupn kalo ade rezeki...i'm planning to get a new number which will fullfil my ayh punye desire...menunggu tender jpj bukak for new number..n aku akn try amik no SAB14N...which almost make up his name..sabian..seronok letuww..hopefully blh dapat dgn mudah tanpa bid2 bagai...

so pasni sape2 geng dtg sabah dah blh la nk bwk jln mane2..semoga kreta ni akn byk berbkti pada tuannye..bwk student sakit pi klinik tu confirm...hihi..

0 comments:

Post a Comment