Thursday, July 9, 2009

my new semester+ my promotion......

dah masuk 4 hari dah chapa kat um niyh..sem ni sem akhir utk aku..insyaAllah akn aku laksanakan dgn baik wlaupn smgt kureng skit sem ni..yela chapa kan keje cuti baru ni..so smngt keje melebihi smngt nk blaja..hua3...kna ubh cpt2 perangai burok ni..

masuk je kolej dh cam sgt sedeyh..nape ek??
maybe sbb geng gile2 chapa dh takde lagi..zira dok berulang dari umah..kak fiza dah ngajar kat UMT..zati n k.wan dah dok umah sewa..umai pn dah takdok kolej..daya dak praktikal skali ngn aku dah tak de utk aku buli...apekah???so..inilah alasan kukuh aku menjadi tidak semangat utk kembali ke UM...

1st day kat kolej ni lagi la buat aku cam gile nyampah...nk dok satu sem pn payah sgt..kna rebut2 segala..aku dah arr dtg awal..tpi manusia2 yg tak skolah ni main masuk je dari segala sudut..tak tau la bile sistem rebut ni nak berubah..pengurusan pn tah pape..ikhlas dari hati ni..kalo pas ni aku dibanned pn atleast diorg tau ape yg student2 ni rase..tmbh2 aku yg dah masuk thun ke4 ni..tak bersistem langsung..bknnye bdk2 lagi..dah sesak2 sume org dpn pintu bilik seminar tu baru nk announce beratur ikut floor???apekah???takkan menjadi kot!!sume org mmg takkan berganjak..yela yg kat dpn tu sah2 la taknak undur sbb takot tmpat diorg diselit masuk oleh org lain...ape la salahnyer diorg make a line guide siap2..ni pagi tu la baru nk kecoh..sampai patah pintu bilik seminar tu..padan la muka...sorry la ek..pade yg terase...ini cume luahan dari org yg tak berpangkat...tak menjawat jwtan n tak berkuasa nk bikin pape...hak dunia ape la sgt....akhirnye aku yg tak de pape ni tercampak la ke blok A300 yg maha tinggi tu..no more kemeriahan b300..aku rindu bilik lembu aku..sgt syg bilik yg aku dah dok 2thun tu...windu2...

ok..takmo emo2ing..
sem ni aku amik 14 jk je..actually aku tinggal seblas je agi tapi aku repair satu so jadikla patblas.. n all my class would only take my monday n wednesday ajer...ape la yg aku nk wat for my tuesday,thursday,friday n weekend yer???
any suggestion??

aku cadang nk ngajar tuition..so any blogger yg perlukan cekgu tuition..dun be shy..just contact me..lil bit of my background in teaching..
i hav experience being tutor in KUMON centre
i hav experience as part time teacher in MASTERY TUITION CENTRE...

dlu chapa ngajar modern math n physic...so jgn la mintak i ajar add math kerna utk subject tu chapa pn take time to digest n wat solution...add math is more on exercise..time dolu2 chapa wat passyear je..

5 comments:

eyena said...

ha'ah laa ramai dah takdok kolej..waaaa

z.i.r.a said...

hi dear...
nasib baik u mention nama i 1st skali..tq...
tula..ikut rejeki masing2..tapi biasala kolej tu...uhu...

nanti i tanya abah i pasal job as a tutor tu..skali dapat i dtg je kolej u xde...gi ngaja budak2..hahah..

cik chapa...ok...
budak bushuk!!!!!!

A.B.U said...

sesuka sesuki je tuduh pengurusan itu ini...
kalu rasa diri bagus sgt..cube buat teori pengurusan sdr
sebelum hentam sapa2, cube letakkn diri ko kt dlm org yg jaga pntu o dlm pengurusan tu dulu..
jgn nk hentam je..

safa nadia sabian.. said...

salam..
wow..menjadi isu pulak luahan ati aku..hihi..relax2
bkn menghentam sape2..tapi inila hakikatnye..kna wat teori lak ek..nnt la tesis akn dtg yek...tpi rasenye bnda simple ni tak yah berteori segala andai sume pihak memahami..jgn cpt melulu..lagipn ini bkn tahun pertama gna sistem 1st come 1st serve aku rase..trimala kritikan penghuni dgn bijaksana..barulah ade perubahan..ambik positif..jgn dinegatifkan..

kepada yg bakal marah aku pasni...aku minta maap la siap2..sapela aku utk bagi luahan ek walaupun diblog sendiri...bkn niat nk cari gado tau one...pape pn...senyum slalu..jgn gado2..dunia ni kecik aje

lin said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment