Sunday, January 4, 2009

:::...vitacare(punca rezeki..hihi)...::::

mlm td mmg aku tdo lmbt..bese la balik keje layan zati[my rumate]..actually bkn la layan sgt pn..aku ni kan mmg ske bercerita..so just telling her ape yg jdi kat vitacare utk hari ini..

nak jdi cite pagi ni aku bgn gile lmbt..dh la kna g keje yg memerlukan aku kuar bilik kul 8.15..problemnye 7.45 aku bru bgn..adeyh..subuh gajah la aku pg niyh...pas mandi2 sume trus gerak..jln kaki lak tu dri 8th ni..adoiyai..lucky aku smpai2 je bus stop ade bus...perkara ni jarang berlaku..besenye pakcik bas tu ske ati die je nk dtg kul bpe...n i hve to wait..besela kan..then aku smpai amcorp awal la jgk...lupe lak arini kak rose one minit yg bukak kdai..sian die..name die kat rose one minit sbb sume bnda yg die wat..die akn suh org lain tunggu..for exmple..die nk btulkan sanggul die tatkala sume org dh tunggu kat luar nk balik..mau aje kitorg kunci die kat dlm..whahaha..jhtnyer diorg...aku tak termasukla..so disebbkan die yg bukak sepatutnye aku bleyh je jln lepak2..takyah jln cm nk masuk walk 4 charity yg seakan2 berlari..tp apekan dya aku lupe kak rose yg bukak..

smlm kecoh kat vitacare tak cukup staff..aku sempat dgr miss catherine@pharmacist ckp we need a full time staff..mane taknyer aku mmg part time weekend je..jambu lak part time 5.15-9.15 je..ira last minggu ni-die dh start skolah isnin ni..so mmg staff tak cukup..aku curik dgr lagi..michelle dak part time gak..tp dak ni suke ati nenek die je nk dtg or tak..die cekgu kindergarten sblh pagi..so ptg die dtg..but sumtimes tak dtg..n dak ni pn miss cat nk bentikan..sape la nk staff cmni..adoi..diambik lak satu indian gurl..ntah prima kowt name die..dak tunggu result spm yg just dtg sehari je keje n then abg die call prima nk resign..ape da..pening lagi pale amma catherine kitorg ni..

tetibe pagi ni.................jeng3..aku ngn kak ros bz2 clean up kdai..bese la mop2 sapu2..keje cm cleaner seketika..huhu..farmasi kna arr bersih..skali ade org bukak grill..kak ros n aku tgk2 arr..mane tau penyamun ke pagi2 ni..huhu..skali jambu..ape ke hal dak ni dtg pg..bkn die masuk keje ptg kewr??rupe2 nye dak ni slh tgk jadual..ok takpela..die tdo kat blkg..aku pn sambung keje..tetibe kak yana dtg..minah ni je full time..die pn suppose dtg ptg..tpi die masuk pg..makin ramai la staff pagi ni..miss cat call..aku angkat..die pesan ade new staff masuk arini..ganti prima..ok la..i just hav to wait..n jap g ajar la die wat keje..tetibe si prima ni dtg dgn selambe nyer...sume org tgk each other..aik bkn dah benti kewr dak ni???smakin tak paham..actually aku pn 1st time tgk die..almaklum la aku keje weekend je..tak lame pastu..dtg lak dak baru yg mmg akn start arini..hahah..aku rase lawak gile..sume nk dtg pagi la kan...pening2..penuh staff..smlm pnye la tak de staff..bile miss kuceng masukk..ape lagi..ngamuk la amma tu..trus cm drama dlm vitacare tu..dipecat nyer si primaWARA tu..hehe..sian aku tgk..tp ye la..spe suh ko pepandai bitau abg ko yg ko nk benti..so skrg DIBERHENTIKAN..sian3..

tetibe dh lbih kurg tgh hari skit..si michelle lak dtg..ape ke jadah nyer dak ni dtg???adoi...aku yakin amma akn lbih bengang kali ni..aku jambu n kak yana cm dh ready la nk tgk drama lagi satu..rupe2nye amma tak larat nk marah..just suh dak tu balik je la..so sorg lagi kna buang...hihi..ape aje la vitacre ni...tunggu episod seterusnyer yer...tpi next week la plak..aku dh ready nk tdo..esok class lagi..topek pown rajin basuh kain..so takleyh kaco...nite2..

0 comments:

Post a Comment