Wednesday, December 8, 2010

brokband bodoh berjambul

bersedia...ni entry memaki n meluahkan kemarahan..


setelah bertension2 slama beberapa hari akhirnye..naahhh amik kau..kna marah ngn aku

dan actually sgt dah lame tak marah yg gile2 sampai menggeletar bdan..bcoz there is no point nk marah2..lagipn tak bape bgus utk kesehatan..

tpi kdg2..bile ko ditempat yg betul tpi org mcm suke hati nk wat ko mcm bola..ade masenye ko kna bertegas n show yg ko bkn calang2 nk suke2 hati diorg je nk wat mcm bola

ok..sbnrnye skrg dah cool down skit..n tetibe rase happy plak..maybe sbb yg terbuku dah diluah..maybe..

ok..memandangkan aku berada dikl so aku mmg tak bukak tenet...so fesbuking pn thru hp aje..then bile balik ipoh on the 1st dec aritu mcm gian la nk berjumpa dgn mr internet..wahhh..skali bukak2 line dah kna potong..alahai..aku dh la ade urusan pnting ni..yg blh bukak cume page p1wimax tu je la..tgk2 bil tulis overdue 5dec..tulisan nk merah2 blink2 plak tu mcm aku bute..

ok..memandangkan arini baru 1dec..so aku pn bergegas la gi maybnk..settle sume then balik call wimax suh pasang lne balik..sekali lagi aku katekan..aku ade urusan urgent..sbb tu la aku nk sgt tenet tu..kalo tak..takde la aku call wimax centre segala..wat abes kredit je..dah la ko tau2 je la kalo call 1800 bla2 ni..tgu operator tu ckp2 pn dah lame..blum lagi die sambung kat staff tu lagi..ok..disitu aku dah tensen..tp sbr lagi..dpt ckp ngn staff aku pn tnye la..nape dah potong trus..sedangkan blum overdue date lagi..[nk je aku ckp wimax ni tak tau tarikh ke]..then staff tu ckp OK2..setelah die suh aku bce sume ref.no yg ade kat resit tu n akhirnye die ckp within 1 hour blh pkai tenet dah...so aku ingtkan dah settle la segala2nyer..after the 1hour pn mmg dah blh access dah..so happy..ilang tensen seketika

tibe2..
on the 6th dec kot tbe2 aku bukak tenet..umpama seperti tidak byr bil lagi..takleh fesbuking..argghh tensen menyerang kembali...so chapa pn ape lagi..call la centre tu lagi..mase tu tak mrh lagi..tpi staff tu ckp diorg tak terima byran dari maybnk yg aku wat tu..aku pn dah start nk angin satu badan dah..tpi sbo lagi..die suh aku fax segala slip..so aku ckp esok aku fax..

fax punye fax dok fail2..bkn sekali dua dok try,byk kali at different time..gigih ni nk tlg la kan..kte as a customer kna bekerjasama gak kan..tpi kalo dah mentensionkan bgini mmg aku pasrah la..

skali pagi ni,skali lagi aku dikejutkan dgn call WITHELD..ok..aku bajet ade org oversea ke tepon kan..skali dari wimax..n mane tak angin..bile staff tu ckp.."maaf ye puan,kami terpaksa cancel pemasangan sb kami tak terima byran dari pihak puan"..haaa..mula la aku nk ckp ..KEPALA HOTAK ko berjambul tiga..dah la ko pnggil aku PUAN..kalo puan sri takpela..pastu aku dah byr ko kate tak terima...tu masalah ko ngn bnk la bodoh...tugas aku membyr sudah settle..yg ko nk potong line aku pehal..then die ckp lagi.."lgipun puan, kami dh minta puan fax kan statement,puan tak fax"..arghh kali ni mmg berjambul enam la ko..mmg cri penyakit la nk kena maki ngn aku...aku sudah start enjin nk marah la kan..aku ckp.."hello,sye dah fax..berkali2 tapi fail..ape masalahnye..pastu skrg ckp tak terima"..then staff tu ckp lgi,"okk..we're sorry for that,line fax kami mmg busy"...haaaaaaaaaa..kali ni mmg tyme yg seswai la ko nk kna marah dari aku...menjerit2 aku marah..nasib baik irfan tak terjaga..huhh..tak pnh aku marah gini..best rupenye bile dpt marah...tpi kna bertempat la...jgn marah utk sesuatu yg ko mmg slh...marah bertegas la utk menegakkan hak ko..

mcm aku,andai la aku tak bertegas ckp cmtu,silap2 sesedap oren je die potong line tenet aku...tak dpt hapdate blog..padahal aku sudah byr..n paling pnting sblm tarikh luput kot..

so adakah aku patut stay dgn wimax yg super duper bodoh service nyer???or tukar kepada brokband lain???YES??

2 comments:

radzdynna said...

tukar la wei...guna celcom...
celcom lagi senang... 2 bulan xbyr bru dier potong...
kalo ko byr kt kedai2 dier pn xsmpi sejam dier da pasang balik...
cuma kalo time dier sengal lambat pasang tu, kena maki2 sket la...tp dier mmg kenal tarikh la...haha...

safanadia said...

heheh..celcom broadband laju ngak?

Post a Comment